ΕΛΛΑΔΑ

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές σε Αλιβέρι και Μεταμόρφωση

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές σε Αλιβέρι και Μεταμόρφωση
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν και στις δύο περιοχές μέχρι την πλήρη κατάσβεση των πυρκαγιών (Φωτογραφία αρχείου) INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Υπό έλεγχο τέθηκαν σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι δύο φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα την Κυριακή σε δύο διαφορετικά σημεία της χώρας και συγκεκριμένα στο Αλιβέρι Ευβοίας και στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Η φωτιά στο Αλιβέρι Ευβοίαςξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο-γαλβανιστήριο που βρίσκεται πολύ κοντά στον ΑΗΣ Αλιβερίου, και το οποίο καιγόταν ολοσχερώς.

Στο σημείο βρέθηκαν από τηνπρώτη στιγμή για την κατάσβεση πυροσβεστικά οχήματα με άνδρες από το κλιμάκιο Αλιβερίου, ενώ αναμένονταν και ενισχύσεις από την Χαλκίδα.

Η πυρκαγιά είχε ως αποτέλεσμα, ένα τεράστιο σύννεφο καπνού που σκέπασε την ευρύτερη περιοχή σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα evima.gr.

Υπό έλεγχο και η φωτιά στη Μεταμόρφωση

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε οικόπεδο με ξερά χόρτα. Για την κατάσβεσή της έσπευσαν αρχικά 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, που αργότερα ενισχύθηκαν για να επιχείρησουν στην περιοχή συνολικά 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα. Οι δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ