ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στην Τήνο: Στον εισαγγελέα ο 90χρονος που σκότωσε τον διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας

Έγκλημα στην Τήνο: Στον εισαγγελέα ο 90χρονος που σκότωσε τον διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας
Ο ηλικιωμένος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή cyclades24.gr

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου οδηγείται σήμερα, Δευτέρα, ο 93χρονος που σκότωσε για ασήμαντη αφορμή τον 52χρονο αγιογράφο την Κυριακή το μεσημέρι στην Τήνο.

Ο ηλικιωμένος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή, ενώ φέρεται να ομολόγησε πως είχε χρόνια διαμάχη με το θύμα.

Θύτης και θύμα διέμεναν στο ίδιο κτήριο, είχαν για χρόνια διαφορές και είχαν αλληλομηνυθεί, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κατηγορούμενος είχε κάνει μήνυση στον 52χρονο, υποστηρίζοντας ότι είχε ρίξει δηλητήριο το πηγάδι του, ενώ το θύμα είχε μηνύσει τον ηλικιωμένο, επειδή ο τελευταίος είχε αποπειραθεί να τον χτυπήσει.

Ο ηλικιωμένος, φέρεται να είχε στήσει καρτέρι και πυροβόλησε με την καραμπίνα του τον αγιογράφο δύο φορές, με αποτέλεσμα το θύμα να πεθάνει ακαριαία.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου στις 12.00 το μεσημέρι οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας, άκουσαν τον 93χρονο να φωνάζει από το μπαλκόνι του σπιτιού του «Εγώ το έκανα. Εγώ τον σκότωσα».

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Συνελήφθη άμεσα ένας ηλικιωμένος ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα 52χρονο στην Τήνο

Συνελήφθη σήμερα (10 Απριλίου 2022) στην Τήνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ένας 90χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι σε δημοτική οδό της Χώρας Τήνου, ο κατηγορούμενος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 52χρονο ημεδαπό άνδρα έπειτα από μεταξύ τους λογομαχία για προσωπικές διάφορες.

Στο σημείο του περιστατικού μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη και βρήκαν στην κατοχή του το όπλο που χρησιμοποίησε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου».

Ποιο ήταν το θύμα

Η ώρα ήταν λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής όταν το θύμα επέστρεφε στο σπίτι του μετά τον καθιερωμένο κυριακάτικο εκκλησιασμό.

Πριν ακόμα προλάβει να κατέβει από το αυτοκίνητο, ο δράστης, που τον περίμενε με μία κυνηγετική καραμπίνα, τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Κάτοικοι του νησιού περιγράφουν τον 50χρονο ως έναν πολύ ήσυχο άνθρωπο, που δεν έδινε ποτέ δικαιώματα, εν αντιθέσει με το δράστη που, όπως υποστηρίζουν, τσακώνονταν με όλους.

Ο άτυχος άνδρας, προέρχεται από οικογένεια αγιογράφων και ήταν διευθυντής στη Σχολή Αγιογραφίας της Τήνου.

Ο πατέρας του, επίσης αγιογράφος, είχε ανοίξει κατάστημα στο κέντρο του νησιού, το οποίο διατηρεί ακόμη.

Σε αυτό είχαν εργαστεί στο παρελθόν και τα δύο του παιδιά, τα οποία είχαν σπουδάσει αγιογραφία.

Οι κάτοικοι του νησιού είναι συγκλονισμένοι από το έγκλημα που έγινε για ασήμαντη αφορμή, καταγγέλλοντας ότι ο δράστης προκαλούσε συνέχεια προβλήματα.

Ο άτυχος άνδρας ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ