ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα:Στο «μικροσκόπιο» η πορεία της κεταμίνης και οι περίεργες ενδείξεις στο μόνιτορ της Τζωρτζίνας

Πάτρα:Στο «μικροσκόπιο» η πορεία της κεταμίνης και οι περίεργες ενδείξεις στο μόνιτορ της Τζωρτζίνας
Παιχνίδια και ζωγραφιές στους τάφους των τριών άτυχων παιδιών στην Πάτρα ΙΝΤΙΜΕ

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, με την πορεία της κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας να είναι ένα βασικό ζήτημα που μένει να ανακαλυφτεί, ενώ αναμένεται και το πόρισμα για την μικρή Ίριδα και την Μαλένα.

Για την κεταμίνη πέραν του τάμπλετ που ανακτήθηκε από τον τάφο του κοριτσιού, ερευνάται και αν έγινε η προμήθεια της ουσίας και από κάποιον τοξικομανή, καθώς είναι συστατικό για ναρκωτικά που κυκλοφορούν.

Για την ώρα, επίσης, δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που ενδεχομένως συνδέουν τον Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος εργαζόταν ως μεταφορέας σε φαρμακευτική εταιρία, με την θανατηφόρα ουσία, που όπως έχουν αποφανθεί οι ειδικοί, επέφερε το θάνατο στη Τζωρτζίνα.

Έρευνες και στα ιατρικά μηχανήματα

Ακόμη, σύμφωνα με το Mega, οι έρευνες φαίνεται προσανατολίζονται τώρα και στα ιατρικά μηχανήματα που έλεγχαν την πορεία του παιδιού στο νοσοκομείο, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ανακολουθίες ή ύποπτες κινήσεις.

Στη δημοσιότητα ήρθε μια φωτογραφία από τα μόνιτορ την ώρα που που η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ στην Πάτρα, χωρίς να είναι παρούσα η μητέρα της, και μια φωτό από το μόνιτορ την ώρα που το παιδί νοσηλευόταν σε κανονικό δωμάτιο, με παρούσα την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη μια εικόνα από τη ΜΕΘ οι καρδιακοί σφυγμοί της Τζωρτζίνας είναι κανονικοί, όπως και οι αναπνοές. Στη άλλη εικόμα, με την 33χρονη παρούσα φαίνεται η βραδυκαρδία της 9χρονης, ενώ παρουσιάζει πτώση σφυγμών.

Συγκεκριμένα οι σφυγμοί πέφτουν από τους 86 στους 61 και οι αναπνοές της στις μόλις 11.

Η εικόνα αυτή φέρεται να είχε παρατηρηθεί τρεις με τέσσερις φορές.

Μαυροειδάκος: Η Πισπιρίγκου δεν θα είναι πάντα σε κελί απομόνωσης

Την ίδια ώρα, για το κελί στο οποίο κρατείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Όπως ανέφερε, δεν διαφέρει σε κάτι από τα κελιά των υπόλοιπων κρατουμένων, πέρα από το γεγονός ότι είναι μόνη της. «Το συγκεκριμένο κελί έχει μια διαμόρφωση κελιού απομόνωσης. Ό,τι συμβαίνει εκεί είναι για το χρονικό διάστημα της προφυλάκισης της, μέχρι το διάστημα των 18 μηνών που θα οδηγηθεί υποχρεωτικά σε δίκη. Δεν είναι δυνατό να μείνει εκεί για πάντα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτό συνέβη, καθώς «αυτή τη στιγμή η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι το πιο μισητό πρόσωπο στην Ελλάδα και στις φυλακές ισχύει και ο άγραφος νόμος. Στο παρελθόν κρατούμενοι είχαν δεχτεί βιαιοπραγίες και είχαν χάσει και τη ζωή τους. Σε κάποιες άλλες φυλακές, αν μεταφερθεί πιθανόν να υπάρξουν αντιδράσεις. Αυτό θα το δει η γενική γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής και θα λάβει τα μέτρα της», επισήμανε.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μαυροειδάκος, τόνισε ότι οι έρευνες από την πλευρά της αστυνομίας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε σχέση με τα άλλα δύο παιδιά.

«Σημαντικά ευρήματα θα προκύψουν από τις καταθέσεις που θα δοθούν τόσο από γιατρούς και νοσηλευτές που σχετίζονται με τα παιδιά όσο και από το συγγενικό τους περιβάλλον», κατέληξε.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ