ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Εισαγγελική εντολή για νέα ιατροδικαστική έκθεση για Ίριδα και Μαλένα

Πάτρα: Εισαγγελική εντολή για νέα ιατροδικαστική έκθεση για Ίριδα και Μαλένα
Εξετάζονται όλα τα δεδομένα, με πρώτιστο αυτό της εγκληματικής ενέργειας για τα δύο κοριτσάκια

Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου από την Πάτρα, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, «πυροδοτεί» η εντολή των εισαγγελικών αρχών να συνταχθεί νέα ιατροδικαστική έκθεση προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις κατέληξαν τα δύο κοριτσάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργούν οι έμπειροι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου δόθηκε εντολή να συνταχθεί από την αρχή, νέα ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια των δύο θανάτων, που σημειώθηκαν σε διάστημα 20 μηνών, της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019 και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2020, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα με πρώτιστο αυτό της εγκληματικής ενέργειας.

Παράλληλα, στους εισαγγελείς θα πρέπει να διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η άτυχη Μαλένα, ο θάνατος της οποίας είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια. Όσον αφορά την περίπτωση της Ίριδας, η οποία πέθανε μέσα στην κούνια της στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε.

Οι δύο εισαγγελείς ξεκινούν, μάλιστα, νέο κύκλο καταθέσεων καλώντας και πάλι όλα τα πρόσωπα που έχουν εξεταστεί από την Αστυνομία ως μάρτυρες, ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές. Τα άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του ζευγαριού, αναμένεται να κληθούν στη συνέχεια.

Ιατροδικαστής Κούτσης: Επανεξέταση όλων των δειγμάτων για τα άλλα περιστατικά

«Από τη στιγμή που έχουμε ανεύρεση της κεταμίνης με μοιραία δράση σε θανατηφόρα ποσότητα στο τρίτο παιδί (σ.σ. στην 9χρονη Τζωρτζίνα), προφανώς τα προηγούμενα περιστατικά θα πρέπει να διερευνηθούν στο θέμα της δηλητηρίασης» εκτίμησε ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης. Σχολιάζοντας το ρεπορτάζ του Mega, σύμφωνα με το οποίο ιατροδικαστικοί κύκλοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουν χορηγηθεί τοξικές ουσίες στην Μαλένα, δήλωσε:

«Το βρίσκω απολύτως συμβατό να υπάρχει υπόνοια τοξικής ουσίας, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η υπόθεση. Ανεξάρτητα από το εάν έχουν γίνει τοξικολογικές εξετάσεις ή όχι, αξίζει να γίνει μια επανεξέταση όλων των δειγμάτων με το δεδομένο του θανάτου του τρίτου παιδιού. Υπάρχει η δυνατότητα στο συγκεκριμένο εργαστήριο του ΑΠΘ να εξεταστούν οι ιστοί που ήταν προς διερεύνηση».

Σύμφωνα με τον κ. Κούτση, εάν είχε χορηγηθεί κεταμίνη στην Μαλένα είναι πιθανόν να εντοπιστεί. Ωστόσο ανέφερε πως η τοξική ουσία που ενδεχομένως της χορηγήθηκε θα μπορούσε να είναι άλλη εκτός της κεταμίνης.

Εντύπωση προκαλεί ότι η Μαλένα είχε υποβληθεί σε ηπατολογική εξέταση την ημέρα προτού πεθάνει, με τους γιατρούς να αναφέρουν πως η φθορά στο ήπαρ της δεν οφειλόταν στη θεραπεία της.

«Τα ηπατικά ένζυμα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας ήταν φυσιολογικά, αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας δεν έπασχε το ήπαρ», δήλωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ