ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ποια στοιχεία ξανάνοιξαν τις έρευνες για τη Μαλένα και την Ίριδα

Πάτρα: Ποια στοιχεία ξανάνοιξαν τις έρευνες για τη Μαλένα και την Ίριδα
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας INTIME /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των Αρχών προκειμένου να διαπιστώσουν τα πραγματικά αίτια θανάτου των αδελφών της 9χρονης Τζωρτζίνας, Μαλένας και Ίριδας, σε προγενέστερο χρόνο από εκείνη και μέσα σε διάστημα μόλις 20 μηνών.

Οι αρμόδιοι εισαγγελείς που χειρίζονται τις σχετικές δικογραφίες για τη σύνταξη νέων ιατροδικαστικών εκθέσεων έδωσαν εντολή για νέα έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν στο θάνατο τα δύο κορίτσια.

Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που είχαν συνταχθεί μετά τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας φαίνεται πως δεν είναι αρκετές για να φτάσουν οι αρχές σε ασφαλές συμπέρασμα, παρά την προσπάθεια επαναξιολόγησης των εκθέσεων που είχαν συνταχθεί.

Μετά τον θάνατο της Μαλένας είχαν κρατηθεί δείγματα για να γίνουν εκ νέου επιστημονικές έρευνες για τα αίτια θανάτου, ενώ πιο δύσκολη ερευνητικά χαρακτηρίζεται η υπόθεση της Ίριδας.

Η άτυπη επιτροπή που είχε συσταθεί για να επαναξιολογήσει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των δύο παιδιών, προς το παρόν, δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα για τους δύο θανάτους γι΄αυτό άλλωστε και οι αρμόδιοι Εισαγγελείς διέταξαν τη σύνταξη νέων ιατροδικαστικών εκθέσεων.

Σχετικά με την υπόθεση της Μαλένας θα εξεταστεί επιστημονικά ακόμα και η εκδοχή της χορήγησης κάποιας ουσίας στο παιδί, αν και οι πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις που είχαν γίνει δεν έδειξαν κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, μετά τις αποκαλύψεις για τη χορήγηση κεταμίνης στην 9χρονη Τζωρτζίνα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και πρέπει να διερευνηθεί εκ νέου ακόμα και αυτό το σενάριο.

Μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, οι αρχές εξατάζουν και το σενάριο της δηλητηρίασης και των άλλων δύο παιδιων.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η επιτροπή των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογριά ήταν άτυπη και ερευνούσε τις υποθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας ενδοϋπηρεσιακά. Ενδεχομένως η εντολή για νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις από τη Δικαιοσύνη να αποτελεί έναν τρόπο να εισαχθούν επίσημα στο φάκελο της υπόθεσης νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις με νέα στοιχεία.

Το βέβαιο είναι ότι οι Καρακούκης και Καλογριάς είναι δύο πολύ έμπειροι ιατροδικαστές που μπορούν να φέρουν αποτελέσματα και που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τους Εισαγγελείς και τους αρμόδιους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Σχεδόν βέβαιο θεωρείται επίσης ότι δεν θα μείνουν αναξιοποίητα τα δεδομένα που έχουν προκύψει από την έρευνα που διενεργούν το τελευταίο διάστημα.

Δεν βρέθηκαν στοιχεία στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πελοπόννησος, δεν βρέθηκαν σημαντικά στοιχεία στο τάμπλετ της μικρής Τζωρτζίνας που ανακτήθηκε από τον τάφο του παιδιού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πέραν βίντεο που παρακολουθούσε το παιδί, δεν υπήρχε κάτι άλλο σημαντικό. Ακόμη, ο λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι συνδεδεμένη η συσκευή είναι της Ρούλα Πισπιρίγκου, ωστόσο οι Αρχές είχαν ήδη πρόσβαση στο email της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ