ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση 4χρονης: Στον εισαγγελέα οι γονείς της Μαρίας (vid+pics)

Εξαφάνιση 4χρονης: Στον εισαγγελέα οι γονείς της Μαρίας (vid+pics)
CNN Greece

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι γονείς της μικρής Μαρίας μετά την παραμονή τους στα κρατητήρια του Χαϊδαρίου και της Αγίας Βαρβάρας. Κατά την είσοδός τους, ο πατέρας του παιδιού είπε ότι όλα πήγαν καλά, δεν έχουν δει ακόμη τη μικρή και θα πουν περισσότερα μόλις βγουν από τον εισαγγελέα. Να δώσουν απαντήσεις στα αναπάντητα ακόμη ερωτήματα για την εξαφάνιση της μικρής Μαρίας προσπαθούν οι αρχές. Φοβισμένο το παιδί απάντησε στις ερωτήσεις των ψυχολόγων. 

final 1

Εντούτοις, ακόμη δεν έχουν οριστικές απαντήσεις στα κάτωθι ερωτήματα:

- Πώς έφυγε το παιδί;

Ο πατέρας της έχει δηλώσει ότι εκείνος πρόσεχε τη Μαρία και τον αδερφό της όταν τα παιδιά απομακρύνθηκαν. Νόμιζε πώς ήταν μαζί και ακολούθησε το γιο του, έχει πει, για να διαπιστώσει ότι ήταν μόνος του και όχι μαζί με τη Μαρία. Το παιδί είπε στους ψυχολόγους ότι ακολούθησε το σκυλάκι της και ξαφνικά βρέθηκε στο δάσος.

- Πώς και πού πέρασε το βράδυ;

Οι αρχές δεν γνωρίζουν πολλά, μόνο τα όσα τους είπε η μικρή Μαρία, ότι δηλαδή κάποια στιγμή κουράστηκε και κοιμήθηκε στο δάσος.

- Ακολούθησε κάποιον συγγενή ή άλλο πρόσωπο;

Επίσης δεν έχουν ξεκάθαρες απαντήσεις, ενώ από τα όσα κατέθεσε το παιδί δεν βγαίνει το συμπέρασμα ότι υπήρξε κάποιο πρόσωπο που το οδήγησε μακριά από την μάντρα αυτοκινήτων του παππού της. Την ίδια ώρα, η θεία της και ο παππούς της κάνουν λόγο για απαγωγή, ένα σενάριο που διερευνούν οι αρχές.

- Κάποιος το πήρε και λόγω της δημοσιότητας το άφησε;

Παραμένει υπό διερεύνηση και αυτό το σενάριο, ενώ υπήρξε η πληροφορία τη Δευτέρα ότι το παιδί βρέθηκε μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα άνδρα τις αρχές.

- Υπάρχει κάποιο κρυμμένο μυστικό μέσα στην οικογένεια;

Και αυτό το γεγονός ερευνούν οι αρχές και έλαβαν καταθέσεις από τους γονείς και τους συγγενείς.

Στον εισαγγελέα οι γονείς

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα οι γονείς της μικρής Μαρίας, οι οποίοι χθες, Δευτέρα και συγκεκριμένα μετά τον εντοπισμό της κόρης τους στο Χαϊδάρι, τέθηκαν υπό κράτηση. Στο νοσοκομείο Παίδων διανυκτέρευσε το τετράχρονο κοριτσάκι, το οποίο εξετάζεται και παρακολουθείται συνεχώς από ψυχολόγους. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνισή του.

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα για τους γονείς της Μαρίας, που κατηγορούνται με έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Η μητέρα της Μαρίας θα μεταβεί στον εισαγγελέα από τα γυναικεία κρατητήρια του Α.Τ. Αγίας Βαρβάρας, όπου και διανυκτέρευσε χθες, ενώ ο πατέρας από το Τ.Α. Χαϊδαρίου.

Τι είπε η 4χρονη Μαρία για την εξαφάνισή της

Φοβισμένη, η μικρή Μαρία απάντησε στις ερωτήσεις του ψυχολόγου ανηλίκων σχετικά με το τι έγινε και βρέθηκε μακριά από την επίβλεψη της οικογένειάς της. Είναι χαρακτηριστικός ο ακόλουθος διάλογος του φόβου του παιδιού για τα όσα έγιναν και για να μην το «μαλώσουν»:

- Που ήσουν;

- Στο δάσος.

- Τι ήθελες εκεί;

- Με άφησε η μαμά μου.

- Πώς βρέθηκες στο δάσος;

- Με άφησε η μαμά μου.

Όπως είπε η Μαρία στους εξειδικευμένους ψυχολόγους που τις έθεσαν τα σχετικά ερωτήματα, η μικρή πήγε να δει «το μικρό άλογο και το σκυλάκι μου». Κατόπιν, βρέθηκε στο δάσος και όπως απάντησε, κοιμήθηκε εκεί όταν κουράστηκε. Δεν άκουσε να τη φωνάζει η μαμά και ο μπαμπάς, ούτε κανείς άλλος είπε, ενώ φοβήθηκε και δεν ήξερε πώς να γυρίσει στη μαμά και στον μπαμπά.

Σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών, τα όσα τους είπε η 4χρονη Μαρία δεν βάζει στο κάδρο κάποιο άλλο τρίτο πρόσωπο που ενδεχομένως να την είχε απαγάγει. Το παιδί ήταν πεινασμένο και αφυδατωμένο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να δουν αν είναι καλά στην υγεία του.

Ο φάκελος της υπόθεσης απεστάλη στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει αν θα κρατηθούν ογια έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο οι γονείς του παιδιού.

Πώς τη βρήκε ο λιμενικός

Ο άνδρας του Σώματος του Λιμενικού την βρήκε να περπατάει στην Λ. Καβάλας και φώναξε το όνομά της. Η μικρή κοντοστάθηκε και ο λιμενικός κατάλαβε ότι είναι το κορίτσι που αναζητούν. Όταν πήγε κοντά της, η Μαρία έβαλε τα κλάματα και του είπε «με άφησε η μαμά μου».

Το χρονικό της εξαφάνισης

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο CNN Greece οι γονείς της, η Μαρία -Ειρήνη Πρίντεζη, βρισκόταν με την οικογένεια της και φίλους σε μάντρα αυτοκινήτων επί της λεωφόρου Σχιστού - Σκαραμαγκά για να περάσουν την Κυριακή του Πάσχα.

Επέλεξαν τον συγκεκριμένο χώρο και για να την ευχαριστήσουν καθώς στη μάντρα υπάρχουν σκυλιά καθώς και ένα πόνι.

Η μικρή Μαρία έπαιζε με τον αδερφό της , όταν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, όπως περιγράφει στο CNN Greece o πατέρας της, εξαφανίστηκε χωρίς κανείς να έχει κατανοήσει που πήγε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ