ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καρολάιν – «Δεν είδα κάποια αντίδραση από εσάς»: Ο διάλογος του Αναγνωστόπουλου με μάρτυρα

Δολοφονία Καρολάιν – «Δεν είδα κάποια αντίδραση από εσάς»: Ο διάλογος του Αναγνωστόπουλου με μάρτυρα
Ξεκινά η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου CNN Greece

Διάλογος διεξήχθη στο δικαστήριο μεταξύ του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της συζύγου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και μάρτυρα αστυνομικού, ο οποίος έσπευσε στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά.

«Με στενοχωρεί που λέτε ότι μετά το συμβάν δεν πήρα την κόρη μου αγκαλιά, με είδατε να τρέμω. Σας έδωσα το παιδί να κατέβουμε με ασφάλεια τη σκάλα και για τις επόμενες ώρες είχα την κόρη μου αγκαλιά και μέχρι να έρθουν οι γονείς μου εσείς κρατήσατε το παιδί για ένα - δύο λεπτά… Μου έκανε εντύπωση που το λέτε αυτό» είπε ο κατηγορούμενος.

Μάρτυρας: Το περιστατικό είναι γραμμένο σε υψηλή ανάλυση κεφάλι μου. Εγώ είμαι αυτός που σάς έφερα κάτι να βάλετε για να μην κρυώνετε και σάς έφερα τα παπούτσια σας και σας έδωσα το τηλέφωνο για τους γονείς σας. Το μωρό δεν το πήρατε καθόλου στην αγκαλιά σας. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ αλλά δεν θυμάμαι ποιος το παρέδωσε.


Κατηγορούμενος: Όταν ήρθε το ΕΚΑΒ ήμουν στο περιπολικό με το παιδί. Κατεβαίνοντας στις σκάλες και στρίβοντας το τελευταίο κομμάτι είπατε ότι δεν είχα καμία αντίδραση όταν είδα το σκυλάκι. Είτε δεν με είδατε είτε ήταν άλλος συνάδελφος γιατί όταν το είδα το σκυλάκι μου με συγκράτησε. Περιγράφετε μια απάθεια που δεν ήταν έτσι


Μάρτυρας: Δεν είδα κάποια αντίδραση από εσάς. Εγώ δηλώνω την απάθεια και τη ψυχρότητα σε ένα τέτοιο σκηνικό και υποκειμενικά πως θα αντιδρούσα εγώ με ένα νεκρό σκύλο, τη νεκρή γυναίκα και το μωρό επάνω της.
Κατηγορούμενος: Αν αυτός ο άνθρωπος που είδατε ήταν σε κατάσταση σοκ που μόλις διαλύθηκε η ζωή μπροστά του... Επειδή εξ αρχής ο μάρτυρας είπε ότι ήταν είτε σε κατάσταση σοκ ή σε ψύχραιμη κατάσταση...


Πρόεδρος: Το αιτιολόγησε το συμπέρασμα του με το αποτέλεσμα της εξέλιξης των πραγμάτων. Κατέστη σαφές.

«Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου»

Νωρίτερα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τοποθετήθηκε επ' ακροατηρίω και σε ερώτηση της έδρας αν αποδέχεται ή όχι τις κατηγορίες σε βάρος του.

Πρόεδρος: Αποδέχεστε ή όχι τις κατηγορίες;

Κατηγορούμενος: Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου. Την αγαπούσα και την αγαπώ. Αυτό δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει ποτέ από τη μέρα που τη γνώρισα.

Πρόεδρος: Έχετε πει ότι τελούσατε σε κατάσταση βρασμού;

Κατηγορούμενος: Αυτός είναι ο ισχυρισμός μου. Δεν υπήρχε προμελέτη, κανένα όφελος ή κέρδος από εμένα από αυτή την πράξη.

Με την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος επισήμανε πως είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστούν δικάσιμοι για την υπόθεση, καθώς ο νομικός εκπρόσωπος του φιλοζωικού σωματείου δήλωσε κώλυμα για τη συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης.

«Γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθεί αίθουσα, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δεκτό το αίτημα, σε αυτό το κτίριο γίνονται όλες οι μεγάλες δίκες για τις υποθέσεις που το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν την κοινή γνώμη» τόνισε η πρόεδρος.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα παρίσταται ως πολιτική αγωγή για το θάνατο της Ρόξυ, του σκύλου της οικογένειας, το οποίο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρέμασε στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας της μεζονέτας προκειμένου να στήσει το «σκηνικό» της δήθεν εγκληματικής ενέργειας από αδιστακτους ληστες.

Καταθέτει ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας

Ο Μπάμπης Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στις 08:30 το πρωί της Τρίτης.

Στη δίκη έχουν κληθεί συνολικά 14 μάρτυρες (κατηγορίας και υπεράσπισης) μεταξύ των οποίων οι αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο σπίτι του ζευγαριού όταν ο κατηγορούμενος είχε ειδοποιήσει για την δήθεν ληστεία, η ιατροδικαστής που βρέθηκε στον χώρο και εντόπισε το ρολόι που κατέγραφε βιομετρικά δεδομένα της Καρολάιν, η γειτόνισσα και άλλοι.

Στον κατάλογο των μαρτύρων είναι και οι γονείς της 20χρονης, οι οποίοι ωστόσο πιθανότατα δεν θα σταθούν απέναντι τον 34χρονο και θα εκπροσωπηθούν από τον συνήγορό τους.

Τα κινητικά προβλήματα που έχει ο κ. Κράουτς και η σύσταση ειδικών στην κ. Κράουτς να μην αντιμετωπίσει τον δολοφόνο της κόρης της ώστε να μην φορτιστεί ψυχικά για να μπορεί να προσφέρει ηρεμία στην μόλις δύο ετών εγγονή της που μένει μαζί τους πλέον, μάλλον καθιστούν απλησίαστη την δικαστική αίθουσα για το ζευγάρι.

Στη δίκη, για πρώτη φορά σε υπόθεση ανθρωποκτονίας με παράλληλη θανάτωση ζώου, στέκονται απέναντι στον κατηγορούμενο το φιλοζωικό Σωματείο από το οποίο υιοθετήθηκε από την Καρολάιν το σκυλάκι, αλλά και η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, τις παραστάσεις των οποίων, για την βάναυση θανάτωση της σκυλίτσας Ρόξυ, έκανε δεκτές το δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ