ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Κυριόπουλος: Η ιατρική κοινότητα αποχαιρετά τον πρώην κοσμήτορα

Γιάννης Κυριόπουλος: Η ιατρική κοινότητα αποχαιρετά τον πρώην κοσμήτορα
Ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και πρώην κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος INTIME / Αρχείου

Σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Γιάννη Κυριόπουλου, ομότιμου καθηγητή Οικονομικών της Υγείας και πρώην κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. 

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε: «Η Ελλάδα έχασε έναν εξαίρετο επιστήμονα, υψηλού ακαδημαϊκού ήθους και κύρους, που άφησε ως παρακαταθήκη ένα τεράστιο έργο. Υπηρέτησε με συνέπεια τον χώρο της υγείας, πρωτοστατώντας στη χάραξη των πολιτικών και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του. Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στον ακαδημαϊκό χώρο και στον χώρο της υγείας. Αποχαιρετώ με θλίψη και βαθιά συγκίνηση τον προσωπικό μου φίλο και δάσκαλο και εκφράζω στην οικογένειά του τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Συλλυπητήρια δήλωση του προέδρου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου: «Η ιατρική κοινότητα αποχαιρετά έναν σπουδαίο επιστήμονα και ακαδημαϊκό δάσκαλο, βαθύ γνώστη των θεμάτων δημόσιας υγείας. Ο Γιάννης Κυριόπουλος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, διακρίθηκε για τη μεγάλη του προσφορά στον τομέα της πολιτικής και των οικονομικών της υγείας στη χώρα μας. Το σημαντικό έργο του αποτελεί σημείο αναφοράς για την επιστημονική κοινότητα».

Ανδρέας Ξανθός: Άφησε πίσω του πλούσιο έργο

«Ο Γιάννης Κυριόπουλος, ομότιμος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, επηρέασε όσο λίγοι την επιστημονική σκέψη, τον δημόσιο λόγο και την πολιτική για τη Δημόσια Υγεία στη χώρα», τονίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός για την απώλεια του Γιάννη Κυριόπουλου, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

«Ισχυρή και επιδραστική προσωπικότητα, αφήνει πίσω του πλούσιο ακαδημαϊκό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο», σημειώνει για τον εκλιπόντα ο κ. Ξανθός και υπογραμμίζει: «Η "σφραγίδα" του Γιάννη Κυριόπουλου στα θέματα πολιτικής οικονομίας της υγείας, στρατηγικού σχεδιασμού και διοίκησης των υπηρεσιών υγείας θα μείνει ανεξίτηλη».

Συλλυπητήρια επιστολή του ΕΦΕΧ για την απώλεια του Γιάννη Κυριόπουλου

Ο Πρόεδρος, κύριος Δημήτρης Μωραΐτης, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ), εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλου, ενός διαπρεπούς επιστήμονα και εξαίρετου, από κάθε άποψη, ανθρώπου.

Είχαμε τη χαρά και την τιμή να συνεργαστούμε με τον Καθηγητή Κυριόπουλο στο πλαίσιο συγγραφής της μελέτης που εκπόνησε η ΕΣΔΥ, αναφορικά με τη διεύρυνση του καταλόγου ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. Κατά το χρονικό διάστημα συγγραφής της μελέτης, οι συναντήσεις μας μαζί του ήταν πάντα θετικές και ιδιαίτερα εποικοδομητικές. Ο Γιάννης Κυριόπουλος αφήνει πίσω του ένα πλούσιο έργο και ταυτόχρονα, ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο της Υγείας στην Ελλάδα.

Όλοι μας στον ΕΦΕΧ, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ