ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Αναγνωστόπουλου - Φίλη Καρολάιν: Μου είχε πει ότι κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι έχω τέλεια ζωή

Δίκη Αναγνωστόπουλου - Φίλη Καρολάιν: Μου είχε πει ότι κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι έχω τέλεια ζωή
Τι ρώτησε τη μάρτυρα ο καθ΄ ομολογία συζυγοκτόνος CNN Greece

Στη συμπεριφορά της Καρολάιν πριν και μετά το γάμο της με τον καθ' ομολογίαν συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, αναφέρθηκε η μοναδική φίλη του θύματος, καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης τον Μάιο του 2021, στα Γλυκά Νερά.

Η φίλη της Καρολάιν περιέγραψε στο δικαστήριο:

«Είχαμε αρκετά αραιές συναναστροφές σπάνια βρισκόμασταν μόνες μας. Συνήθως βρισκόμασταν με την παρουσία του κατηγορουμένου. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι είχε ο ένας άμεση πρόσβαση στα social media του άλλου και είχαν άμεση πρόσβαση στην τοποθεσία τους» τονίζοντας ότι η Καρολάιν είχε εκφράσει κάποια παράπονα στα οποία όμως η ίδια δεν έδωσε σημασία, αποδίδοντάς τα στη γέννα.

«Όσο τη γνώριζα στην Αλόννησο ήταν παρά πολύ κοινωνική, απίστευτα κοινωνική. Όταν ήρθε στην Αθήνα άρχισε να απομονώνεται παρά πολύ. Οι σχέσεις που είχε ήταν μόνο με μένα και τη γειτόνισσά της. Στη σχολή της πήγε δυο φορές. Μου είχε πει ότι την ενδιέφερε να ασχοληθεί με τη ζαχαροπλαστική» είπε και συμπλήρωσε πως η 20χρονη «με το παιδί της είχε σχέση λατρείας, την είχε αγκαλιά όλη την ώρα».

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι της είχε κάνει εντύπωση πως «δεν μπορούσε να έρθει ποτέ μόνη της κάπου κι ερχόταν με ταξί που ήταν φιλικό πρόσωπο».

Μάλιστα, αναφερόμενη σε συνάντηση της με την Καρολάιν στην οποία ξαφνικά εμφανίστηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, η μάρτυρας περιέγραψε:

«Ήρθε ο κατηγορούμενος απροσδόκητα εκεί που ήμασταν. Δεν είχαν συνεννοηθεί να έρθει. Απλώς τον είδαμε μπροστά μας. Είτε του το είπε ο φίλος του με το ταξί ή από την εφαρμογή».

Πρόεδρος: Έδειξε έκπληξη η Καρολάιν;

Μάρτυρας: Έδειξε δυσαρέσκεια.

Εισαγγελέας: Προσπαθώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να γίνεται υποχείριο της διάθεσης του κατηγορουμένου;

Μάρτυρας: Εγώ ίσως σκέφτηκα ρομαντικά και σκέφτηκα ότι για τον έρωτα γίνονται θυσίες. Ίσως να μην ήθελε να συζητάει μαζί μου πράγματα που τη βαραίνουν αλλά πράγματα κοντά στην ηλικία μας. Το μόνο που μου είχε πει μια φορά σπίτι μου είναι ότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι έχω μια τέλεια ζωή και κάνουν λάθος. Ήταν ένας άνθρωπος με φοβερή αξιοπρέπεια δεν μιλούσε γιατί δεν ήθελε να πέσει στα μάτια μου, να μη φανεί ότι χειραγωγούταν.

Εισαγγελέας: Είχατε πει ότι σας έκανε εντύπωση ο τρόπος που ενεργούσε στη ζωή της. Είχατε πει ποτέ ότι διαφωνείτε;

Μάρτυρας: Ναι της το είχα πει. Δεν μου έδωσε το ελεύθερο να σχολιάζω, συνήθως ανακοίνωνε τις καταστάσεις. Της είχα πει ότι θα ήταν καλό να προσέχει τον εαυτό της.

Εισαγγελέας: Σας είχε εκφράσει την επιθυμία της να ζήσει ανεξάρτητα;

Μάρτυρας: Το να εγκαταλείψει τον σύζυγο της όχι, αλλά το να ζήσει ανεξάρτητα φαινόταν από τις πράξεις της.

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να είναι μια νοικοκυρά και μια μητέρα μόνο; Όπως την ξέρετε σαν χαρακτήρα. Μας περιγράφετε μια δυναμική κοπέλα.

Μάρτυρας: Όχι δεν ταίριαζε η προσωπικότητα της.

Οι ερωτήσεις του Αναγνωστόπουλου

Με το περιεχόμενο της κατάθεσης της φίλης της Καρολάιν διαφώνησε ο κατηγορούμενος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που ζήτησε τον λόγο για να τις απευθύνει ερωτήσεις.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ο χαρακτηρισμός χειριστικός που τον ακούω συνέχεια… Από τον Σεπτέμβρη γυρνώντας από το νησί ξεκινήσατε να βγαίνετε κάθε Παρασκευή. Τι πιο όμορφο να βγαίνουν δυο φίλες κάθε Παρασκευή; Υπήρχε κάποια στιγμή οποιαδήποτε Παρασκευή που να είχε κάποιο πρόβλημα η Καρολάιν και δεν μπορούσε να έρθει; Είχε κάποιο περιορισμό από μένα;

Μάρτυρας: Όχι για τις Παρασκευές δεν υπήρχε τέτοιος περιορισμός.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Το μαγαζί το είχα διαλέξει εγώ ή εσείς;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι πως το διαλέξαμε.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Στις εξόδους σας υπήρχε η οποιαδήποτε αναφορά στο τι θα ξοδέψει;

Μάρτυρας: Όχι.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Από που υπήρχε ο οικονομικός έλεγχος;

Μάρτυρας: Μπορεί να είχε ελευθερία από τους δικούς της.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Στη διάρκεια των εξόδων σας υπήρχε οποιαδήποτε πίεση ως προς τι ώρα θα γυρίσετε ή με ποιον είστε;

Μάρτυρας: Όχι, αλλά έτσι κι αλλιώς η εστίαση έκλεινε συγκεκριμένη ώρα.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Σε ένα μεγάλο διάστημα του τελευταίου χρόνου ίσως να ήσουν ο μοναδικός άνθρωπος εκτός από μένα που είχε καθημερινή επαφή. Υπήρχε οποιαδήποτε στιγμή αναφορά για κακή συμπεριφορά για έλλειψη σεβασμού, αγάπης, ενδιαφέροντος; Έστω να σας είπε ότι την αγνόησα μια μέρα ή ότι δεν την αγαπάω.

Μάρτυρας: Όχι. Ήξερα για κάποιους τσακωμούς αλλά είναι εύκολο σε αυτή την ηλικία να μπερδεύει κάποιος την αγάπη με τον έλεγχο.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Έχετε γνωρίσει μια σχέση αγάπης και σεβασμού από που βγαίνει το συμπέρασμα της χειραγώγησης;

Μάρτυρας: Πρώτα απ’ όλα είχα την τύχη να τη γνωρίσω σε εφηβική ηλικία. Δεν θεωρώ ότι ήταν ένας άνθρωπος που θα πήγαινε να μετακομίσει από μόνη της στα προάστια. Όταν της είχα πει ότι μένω στον Διόνυσο, της είχε φανεί άσχημο που είμαι αποκομμένη από το κέντρο.

Κατάθεση αστυνομικού: «Ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι ήταν ο δράστης»

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση κατέθεσε ακόμη ένας αστυνομικός. Ο μάρτυρας κατηγορίας ανέφερε στο δικαστήριο ότι «ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι αυτός είναι ο δολοφόνος».

Υπεράσπιση: Πόσο σημαντική ήταν η παράδοση του κινητού από τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Αυτό έγινε αφού τελείωσαν όλα τα άλλα. Η ομολογία του ήταν πολύ σημαντική.

Υπεράσπιση: Ακούσατε να έχει προκύψει ασφαλής χρόνος της αφαίρεσης της κάρτας sim;

Μάρτυρας: Στοιχεία ζητήθηκαν από την κατασκευάστρια εταιρεία, το πόρισμα δεν το γνωρίζω.

Πολιτική Αγωγή: Προς της ομολογίας του υπήρχε η βεβαιότητα για την εμπλοκή του;

Μάρτυρας: Ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι αυτός ήταν ο δράστης.

Στη συνέχεια το λόγο ζήτησε ο καθ' ομολογίαν συζυγοκτόνος, για να υποβάλλει ερωτήσεις στον μάρτυρα αστυνομικό.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Πόσα χρόνια είστε στην υπηρεσία σας?

Μάρτυρας: 23 χρόνια περίπου και δέκα χρόνια στο Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ποτέ κανένα κομμάτι κατάθεσης δεν βγαίνει στη δημοσιότητα. Σωστά; Στη διάρκεια εξέτασης ενός μάρτυρα, υπάρχει περίπτωση τα στελέχη που κάνουν την εξέταση να μην ωθήσουν τον άνθρωπο που καταθέτει να καταθέσει την αλήθεια; Και ότι δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται; Σωστά;

Μάρτυρας: Σωστά;

Μπάμπης Αναγωνωστόπουλος: Υπάρχει περίπτωση να προτείνουν σε ένα μάρτυρα να μην πει όλη την αλήθεια;

Πρόεδρος: Πείτε συγκεκριμένα την ερώτηση σας;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Υπάρχει περίπτωση μάρτυρας που έχει καταθέσει ότι δεν είπε όλη την αλήθεια ή είπε ένα διαστρεβλωμένο κομμάτι της αλήθειας, να το έκανε αυτό καθ’ υπόδειξη στελέχους της υπηρεσίας σας για λόγους προστασίας του;

Πρόεδρος: Για ποια μάρτυρα μιλάτε;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Για τη κ. Μυλωνοπούλου. Υπάρχει τέτοια περίπτωση;

Μάρτυρας: Καμία

Μπάμπης: Υπάρχει περίπτωση στελέχη του εγκληματων κατά ζωής να ώθησαν να δώσει συνενετυεξη σε μέσο για να πετύχει το Τμήμα κάποιο σκοπό;

Μάρτυρας: Καμία. Τέτοιες κατευθύνσεις δεν δίνονται σε κανένα μάρτυρα.

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση θα συνεχιστεί την Πέμπτη 14 Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ