ΕΛΛΑΔΑ

Τα σχέδια της Hewlett Packard Enterprise για την ελληνική αγορά

Τα σχέδια της Hewlett Packard Enterprise για την ελληνική αγορά
Σημαντική αύξηση των εσόδων της από την ελληνική αγορά αναμένει η Hewlett Packard Enteprise (HPE) κατά την επόμενη τριετία, επιδιώκοντας να αξιοποιήσει τη δυναμική που δείχνει να αναπτύσσει η πλατφόρμα GreenLake

Σημαντική αύξηση των εσόδων της από την ελληνική αγορά αναμένει η Hewlett Packard Enteprise (HPE) κατά την επόμενη τριετία, επιδιώκοντας να αξιοποιήσει τη δυναμική που δείχνει να αναπτύσσει η πλατφόρμα GreenLake που προωθεί και στη χώρα μας και αξιοποιεί τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις προς το «υβριδικό» cloud αλλά και τη «μεταφορά» της υπολογιστικής ισχύς προς το «άκρο» (edge) του δικτύου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης ο Μιχάλης Κασσιμιώτης, γενικός διευθυντής της HPE για την Ελλάδα και την Κύπρο, η εταιρεία το περασμένο οικονομικό έτος, το οποίο έληξε στο τέλος Οκτωβρίου 2021, παρουσίασε πωλήσεις της τάξεως των 65 εκατ. ευρώ στη χώρα μας. Ο στόχος για την επόμενη τριετία είναι το αντίστοιχο νούμερο να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ με την έμφαση να δίνεται τόσο σε έργα του ιδιωτικού τομέα όσο και του δημόσιου, δεδομένου κιόλας ότι ξεκινούν τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Κασσιμιώτης επεσήμανε ότι η πλατφόρμα GreenLake θα μπορούσε να αποτελέσει μία εξαιρετική πρόταση για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του ελληνικού Δημοσίου και ανέφερε ότι υπάρχουν παραδείγματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Βρετανία και η Πορτογαλία, όπου έχει αξιοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία.
Η HPE είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο των λύσεων πληροφορικής για οργανισμούς και επιχειρήσεις. Το HPE GreenLake αποτελεί την πλατφόρμα που πλέον προωθεί ο αμερικανικός κολοσσός και έχει ως στόχο, σύμφωνα με την εταιρεία, να δώσει τη δυνατότητα στους οργανισμούς να εκσυγχρονίσουν όλες τις εφαρμογές και τα δεδομένα τους, από το άκρο έως το cloud.

Η πλατφόρμα διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο υβριδικών cloud υπηρεσιών και προσφέρει πλούσιες δυνατότητες που αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και υποστήριξη από κορυφαίους ειδικούς – οι οποίοι βοηθούν τους οργανισμούς να πραγματοποιήσουν άλματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Παράλληλα, παρέχει μια ενοποιημένη εμπειρία λειτουργίας, επιτρέποντας στους πελάτες της να διαχειρίζονται μία και μοναδική κονσόλα για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες HPE.
Σύμφωνα με την HPE, με το GreenLake οι οργανισμοί μπορούν να απελευθερώσουν πολύτιμα δεδομένα τα οποία μέχρι σήμερα βρίσκονταν εγκλωβισμένα σε απαρχαιωμένα συστήματα και να τα αξιοποιήσουν στο έπακρο.

Η εμπειρία του cloud πλέον ενσωματώνεται στις εφαρμογές και τα δεδομένα των οργανισμών, όπου και αν αυτά βρίσκονται, επιτρέποντας τον μέγιστο βαθμό ασφάλειας και ελέγχου. Και επιπλέον η πλατφόρμα δίνει στους οργανισμούς την ελευθερία να διαλέγουν τους συνεργάτες τους, αφού είναι διαθέσιμη στα online marketplaces πολλών κορυφαίων διανομέων.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, το GreenLake έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται από μεγάλους πελάτες της HPE στην Ελλάδα από το χώρο των τηλεπικοινωνιών αλλά και των τραπεζών, αλλά, όπως επισημάνθηκε, δεν απευθύνεται μόνο σε μεγάλους οργανισμούς αλλά και σε μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις.

Επιπλέον, μπορεί να αξιοποιηθεί από τους συνεργάτες της HPE προκειμένου να προσφέρουν μία ευρεία γκάμα λύσεων πληροφορικής ως υπηρεσία στους δικούς τους πελάτες, οι οποίοι μπορεί να είναι επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ