ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Η πρόταση του εισαγγελέα για κοσμηματοπώλη, μεσίτη και αστυνομικούς

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Η πρόταση του εισαγγελέα για κοσμηματοπώλη, μεσίτη και αστυνομικούς
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME

Την ενοχή του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και του μεσίτη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου εισηγήθηκε πριν από λίγο ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Σωτήρης Μπουγιούκος.

Αντίθετα ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι και οι τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο.

Ο εισαγγελέας, αποτιμώντας όλα τα στοιχεία της δικογραφίας για τον θάνατο «σε δημόσια θέα» του ακτιβιστή το Σεπτέμβριο του 2018 στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος και όσα προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου, τις καταθέσεις ιατροδικαστών, αυτοπτών και ειδικών επί του βιντεοληπτικού υλικού, επισήμανε ότι οι δύο κατηγορούμενοι έδρασαν τιμωρητικά.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της έδρας, με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα, τα σφοδρά χτυπήματα που κατάφεραν σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου συνδέονται αιτιωδώς με τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις που ενεργοποίησαν το μηχανισμό αυτό στο θύμα και οδήγησαν στο θάνατο του.

Κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής αγόρευσης ήταν παρόντες στο δικαστήριο οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου και η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα.

Παρούσες ήταν η μητέρα της Γαρυφαλλιάς και της Ερατούς.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με αγορεύσεις συνηγόρων της οικογένειας του θύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ