ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ντοκουμέντο από την κλήση στο ΕΚΑΒ για την μικρή Ίριδα

Πάτρα: Ντοκουμέντο από την κλήση στο ΕΚΑΒ για την μικρή Ίριδα
Η είσοδος του σπιτιού της οικογένειας στην Πάτρα ΙΝΤΙΜΕ

Στις 11:37 το πρωί έλαβε κλήση το ΕΚΑΒ για την μικρή Ίριδα από την Ρούλα Πισπιρίγκου, όπου ακούγεται σε ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιεύει τοπική ιστοσελίδα.

Σε χρονικό διάστημα 7 λεπτών η μονάδα του ΕΚΑΒ μαζί με έναν γιατρό βρέθηκαν μπροστά από το σπίτι της οικογένειας, στην οδό Μπιζανίου 27, στην Πάτρα.

Στο ηχητικό ο εκφωνητής του ΕΚΑΒ αναφέρει την ώρα:

Το 6 μηνών βρέφος είχε βρεθεί νεκρό στην κούνια του, όπως έχει αναφέρει η κατηγορούμενη 33χρονη, αλλά και η αδελφή της Δήμητρα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους στις 21 Μαρτίου 2021 η Δήμητρα Πισπιρίγκου εντόπισε την Ίριδα παγωμένη και χωρίς αναπνοή μέσα στην κούνια της και αμέσως ειδοποίησε την αδελφή της, η οποία κάλεσε το ΕΚΑΒ.

Στο σπίτι την ώρα που αντιλήφθηκαν πως η μικρή Ίριδα δεν αναπνέει βρίσκονταν οι δύο γυναίκες και η 9χρονη Τζωρτζίνα, ενώ πριν πάει το ΕΚΑΒ είχε φτάσει και ο Μάνος Δασκαλάκης.

Δίπλα στην κούνια υπήρχε και ένα πανάκι του μωρού το οποίο θεωρείται βασικό στοιχείο για την έρευνα των ιατροδικαστών.

Πάνω σε αυτό το πανάκι βρέθηκαν κηλίδες με κάποιο υγρό, το οποίο παραπέμπει σε αίμα. Η ιατροδικαστής κατά τη νεκροψία του παιδιού είχε εντοπίσει «μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου», δηλαδή τραύμα μέσα στο στόμα του παιδιού.

Αντιφάσεις

Την μοιραία μέρα η Πισπιρίγκου, η αδελφή της, η Τζωρτζίνα και η Ίριδα κοιμήθηκαν στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Οι δύο αδελφές είπαν ότι το βρέφος έκλαψε στις 7.30 το πρωί και πήγε η Ρούλα στο δωμάτιο να το φροντίσει, όπου σύμφωνα με την αδελφή της έμεινε μόνο 30 δευτερόλεπτα.

Η κατηγορούμενη είχε ισχυριστεί σε συνομιλία της με την Αγγελική Νικολούλη πως ο θάνατος του παιδιού υπολογίζεται μεταξύ 8–9 το πρωί – επικαλούμενη προσδιορισμό που δήθεν της ανέφερε η ιατροδικαστής, κυρία Τσιόλα.

Ωστόσο η τελευταία έχει διαρρεύσει ότι δεν είπε κάτι τέτοιο στη μητέρα του βρέφους και δεν έχει γράψει ώρα θανάτου στην έκθεσή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ