ΕΛΛΑΔΑ

Μπραΐμης: Η ρομποτική μας τεχνολογία «οδηγεί» τις επιχειρήσεις στην εποχή του Industry 4.0.

Μπραΐμης: Η ρομποτική μας τεχνολογία «οδηγεί» τις επιχειρήσεις στην εποχή του Industry 4.0.

Για το «κλειδί» της επιτυχίας και τις ρομποτικές λύσεις, που υπάρχουν στον χώρο της βιομηχανίας, μίλησε μεταξύ άλλων, ο κ. Γιώργος Μπραΐμης, Managing Director της Gizelis Robotics, στο CNN Greece και το Data Project για τη Ρομποτική στην Ελλάδα. 

Ο ίδιος, αναφερόμενος στο πώς μπορεί να βοηθήσει ένα βιομηχανικό ρομπότ στην παραγωγική διαδικασία, έκανε λόγο για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που υπάρχουν, χάρη στη χρήση ρομπότ στον χώρο της βιομηχανίας.

«Τα ρομποτικά συστήματα που αναπτύσσουμε μπορούν να δώσουν στις παραγωγικές μονάδες την απαραίτητη ώθηση, ώστε να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό, καθώς διαθέτουν μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα», τόνισε ο κ. Μπραΐμης.

Στόχος της εταρίας, σύμφωνα με τον Managing Director της Gizelis Robotics, είναι να αποτελεί επιλογή των κορυφαίων παραγωγών, διεθνώς.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μπραΐμη στο CNN Greece και το Data Project για τη Ρομποτική στην Ελλάδα:

H Gizelis Robotics δείχνει πώς το ελληνικό «επιχειρείν» μπορεί και αριστεύει σε περίοδο κρίσης, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Ποιο θα λέγατε πως είναι το «κλειδί» της επιτυχίας;

Στη Gizelis Robotics πιστεύουμε στην ανατρεπτική δύναμη της ρομποτικής και των εφαρμογών της. Ως ο μεγαλύτερος integrator συστημάτων ρομποτικής και εφαρμογών αυτοματισμού υψηλής τεχνολογίας στη χώρα μας, που απευθύνεται στην παγκόσμια βιομηχανία και αγορά, είμαστε μια εταιρία που εξελίσσεται και που κάνει η ίδια πράξη τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Επίσης, η εταιρία έχει το προνόμιο να διαθέτει ένα βαθύ «βιομηχανικό DNA», αφού αποτελεί τη νεότερη εταιρεία του βιομηχανικού ομίλου εταιρειών της ΓΚΙΖΕΛΗΣ ΑΕ, που είναι από τους παλαιότερους, εδραιωμένους κατασκευαστές μηχανημάτων επεξεργασίας λαμαρίνας, με εξαγωγές που ξεπερνούν πλέον το 80% της παραγωγής της. Πιστεύουμε στη δύναμη της ομάδας και της συνεργασιών με άξονα τη γνώση, για αυτό δημιουργήσαμε μια εξειδικευμένη ομάδα ταλαντούχων μηχανικών στο τμήμα R&D και με τις συνεργασίες μας, με Πανεπιστήμια και φορείς σε Ελλάδα και εξωτερικό, πετύχαμε να αναβαθμίζουμε διαρκώς τις ολοκληρωμένες λύσεις «smart manufacturing» που προσφέρουμε στην αγορά.

Εάν υπάρχει «κλειδί» για την επιτυχία στην εποχή του industry 4.0, αυτό είναι να κάνεις τα πράγματα αλλιώς, σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δράσης, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στον πελάτη. Πιστεύουμε ότι με σχέδιο, μακροπρόθεσμη στόχευση, στρατηγικές συνεργασίες, και διαρκείς επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξελιγμένα συστήματα διοίκησης και τεχνολογίας περισσότερες επιχειρήσεις θα ανέβουν στο «άρμα» του ψηφιακού μετασχηματισμού και θα επιτύχουν στο σημερινό, γεμάτο αβεβαιότητες αλλά και ευκαιρίες περιβάλλον.

Οι ρομποτικές λύσεις που δημιουργεί η Gizelis Robotics πού έχουν εφαρμογή;

Η Gizelis Robotics παρέχει σήμερα, τόσο μοναδικές και κατ’ απαίτηση ρομποτικές λύσεις, όσο και συνδυαστικές λύσεις ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην Ελληνική βιομηχανία και στις αγορές του εξωτερικού. Τα ρομποτικά συστήματα που αναπτύσσουμε δεν έχουν περιορισμό στο εύρος «δράσης» τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πάρα πολλές εφαρμογές. Είναι σχεδιασμένα να μπορούν να εξυπηρετήσουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων, και να παρέχουν λύσεις. Αναπτύσσουμε, επίσης, στην ελληνική αγορά, μια υπερσύγχρονη γκάμα συνεργατικών, αυτόνομων ρομπότ που αναβαθμίζουν την παραγωγική ικανότητα και την ικανότητα διαχείρισης υλικών των επιχειρήσεων σε τομείς, όπως είναι η βιομηχανία, το λιανεμπόριο, τα logistics, κα. γενικά. Στην Gizelis παρακολουθούμε στενά τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας, στους τομείς της μηχατρονικής, της μηχανικής οράσεως και της τεχνητής νοημοσύνης. Με τον τρόπο αυτό, είμαστε σε θέση να παρέχουμε κάθε φορά ολοκληρωμένες και καινοτόμες τεχνολογικά λύσεις, που είναι, όμως, παράλληλα ευέλικτες και εύχρηστες, ακόμα και από μη εξειδικευμένο προσωπικό.

Πώς μπορεί να βοηθήσει ένα βιομηχανικό ρομπότ στην παραγωγική διαδικασία; Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορεί να αποκομίσει μία ελληνική επιχείρηση επενδύοντας σε ρομποτικά συστήματα;

Οι βιομηχανικοί ηγέτες, σήμερα, βασίζονται σε ρομπότ που αναλαμβάνουν εργασίες που είναι δύσκολες, βαριές, επικίνδυνες, κουραστικές ή απαιτούν ειδικές απαιτήσεις ακρίβειας και επαναληψιμότητας. Οι τεχνολογίες αυτές είναι πλέον διαθέσιμες και στη χώρα μας και εμείς στην Gizelis Robotics φροντίζουμε να κάνουμε αυτές τις τεχνολογίες προσιτές και λειτουργικές. Τα ρομποτικά συστήματα που αναπτύσσουμε μπορούν να δώσουν στις παραγωγικές μονάδες την απαραίτητη ώθηση, ώστε να βρίσκονται ένα «βήμα» μπροστά από τον ανταγωνισμό, καθώς διαθέτουν μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως:

Συνεχόμενη λειτουργία: Μπορούν να «εργάζονται» 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες τη βδομάδα.
Ταχύτητα: Προσαρμόζονται ανάλογα με τη χρήση με τρόπο που δε μπορεί να πετύχει ένας άνθρωπος.
Επαναληπτικότητα και σταθερή ποιότητα: Κάνουν την ίδια εργασία κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο με την ίδια ταχύτητα προσφέροντας απόλυτα σταθερή ποιότητα.
Ασφάλεια: Δεν επηρεάζονται καθόλου από τη ρουτίνα και την επικινδυνότητα της εργασίας.
Λειτουργικά έξοδα: Μειώνουν τα λειτουργικά έξοδα μιας επιχείρησης καθώς αυτά περιορίζονται μόνο στα έξοδα συντήρησης.
Ευελιξία: Μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα σε νέες εργασίες και «καθήκοντα». Επιπλέον, με τη χρήση αλλαγής εργαλείου (tool changer, and/or gripper) μπορούν να εξυπηρετούν την παραγωγή διαφορετικών προϊόντων, μειώνοντας περεταίρω το κόστος.

Η σύγχρονη ρομποτική τεχνολογία εξασφαλίζει προηγμένη ψηφιοποίηση, διανομή δεδομένων & πληροφοριών σε όλη την παραγωγική διαδικασία, απομακρυσμένη παρακολούθηση, και παραγωγή προϊόντων Build to Order. Δίνεται έτσι η δυνατότητα για σημαντική βελτίωση του ΟΕΕ και για reskilling/upskilling του ανθρώπινου δυναμικού.

Πείτε μας δυο λόγια για τα εξελιγμένα τεχνολογικά επιτεύγματα της εταιρίας, στους τομείς του σύγχρονου βιομηχανικού αυτοματισμού, της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης. Ποια είναι εκείνα τα προϊόντα αιχμής και οι έξυπνες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η εταιρία και την τοποθετούν σήμερα στο επίκεντρο των τεχνολογικών εξελίξεων του Smart Manufacturing διεθνώς;

Η Gizelis Robotics δίνει σήμερα τον παλμό του βιομηχανικού smart factory με ρομποτική τεχνολογία. Είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί το 1ο «έξυπνο» εργοστάσιο στη χώρα μας που σηματοδοτεί το πέρασμα στην νέα εποχή του ΙΕ 4.0, αυτό της Calpak, φέρει την τεχνολογική υπογραφή της Gizelis Robotics. Τα ολοκληρωμένα συστήματα robots και cobots που έχουμε εγκαταστήσει στην Calpak, χρησιμοποιώντας τους προηγμένους ρομποτικούς βραχίονες της Yaskawa, με το συνδυασμό του machine learning, του εξειδικευμένου λογισμικού, και των big data κυριολεκτικά μεταμόρφωσαν τις παραγωγικές γραμμές του εργοστασίου. Η Gizelis Robotics έχει, επίσης, ολοκληρώσει σημαντικά έργα αυτοματοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε βιομηχανίες όπως είναι, ενδεικτικά, οι εταιρίες Elval-Halcor, Corinth Pipeworks, Famar, Papadopoulou, Megara Resins, Ελληνικά Γαλακτοκομεία (Όλυμπος), η ελβετική Marvin Pac, κα, ενώ, ήδη, βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης σημαντικά έργα ρομποτικών εφαρμογών σε βιομηχανίες (πχ φαρμακοβιομηχανια Demo) και κέντρα εφοδιαστικής αλυσίδας. Η Gizelis Robotics έχει αναπτύξει επίσης τα υπερσύγχρονα ρομποτικά κελιά εγκιβωτισμού και παλετοποίησης «Cell Pal Dual» και «Cobot Plus», τα οποία απευθύνονται σε δυναμικούς κλάδους, όπως είναι τα Τρόφιμα, Φαρμακευτικά, και Χημικά, οι Κατασκευές, οι Mικρο-Ζυθοποιίες και τα Πλαστικά. Συγχρόνως, αναβαθμίζει συνεχώς τις λύσεις που προσφέρει στην ελληνική αγορά των συστημάτων αυτόματης διακίνησης υλικών, εφαρμογών Logistics και διαχείρισης αποθηκών, με την πρόσφατη εμπορική της συνεργασία με την LIFTCO Liftco – Forklifts & Automation, εντάσσοντας στην ευρύτερη γκάμα των προϊόντων της τα αυτόνομα περονοφόρα οχήματα και συστήματα (Automated Guided Vehicles -AGV), της τελευταίας. Επίσης, η εταιρία μας έχει εισέλθει δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και εφαρμογών στις πλέον σύνθετες και απαιτητικές ανάγκες μικτής παλετοποίησης (mixed palletizing), εμπλουτίζοντας τη γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρει στην αγορά της διακίνησης υλικών και των logistics, κάνοντας πράξη τα Logistics 4.0.

Η Gizelis Robotics έχει ακόμη αξιοποιήσει την πολύτιμη τεχνογνωσία της και έχει λανσάρει στην ελληνική και διεθνή αγορά τα νέα καινοτόμα (brand new) και πιστοποιημένα μικροβιοκτόνα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης ROBOTSAFE, με τις τεχνολογίες εκνέφωσης (dry fog) και υπεριώδους ακτινοβολίας UV-C, με στόχο την αντιμετώπιση των επειγουσών υγειονομικών συνθηκών που γέννησε η πανδημία. Μιλήστε μας για αυτή την καινοτομία.

Η εταιρία μας, ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες υγειονομικές προκλήσεις (όχι μόνο για Covid19), έχει αναπτύξει το 1ο made in Greece αυτόνομο ελληνικό ρομπότ απολύμανσης Robotsafe™ με τεχνολογία εκνέφωσης και τεχνολογία UV-C. που έχει κατασκευαστεί για εταιρικούς χώρους, εγκαταστάσεις, βιομηχανίες, αποθήκες, εργοστάσια, ξενοδοχεία, κέντρα διανομής, αεροδρόμια και υγειονομικούς χώρους. Το RobotSafe πέρασε με «άριστα» την αξιολόγηση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών τόσο στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου όσο και στην Κλινική COVID-19 του Ιατρικού Περιστερίου. Διαθέτει επίσης πιστοποίηση από το Ινστιτούτο Παστέρ ως το κορυφαίο προϊόν απολύμανσης για την εξουδετέρωση μικροβίων, ιών, βακτηρίων και Covid-19.

Πρόσφατα, ξεκινήσαμε συνεργασία με τον Όμιλο ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, την μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία διάθεσης και τεχνικής υποστήριξης ιατρικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας στη χώρα μας, με στόχο την προώθηση της τεχνολογίας RobotSafe™ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η Gizelis Robotics είναι η πιο σύγχρονη εταιρία ρομποτικών λύσεων, προϊόντων και βιομηχανικών εφαρμογών στην Ελλάδα. Τι προσφέρει στην Ελληνική βιομηχανία και τις αγορές του εξωτερικού;

Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε η εταιρία, ο προσανατολισμός μας ήταν να αναπτύσσουμε λύσεις που απευθύνονται στην ελληνική και διεθνή αγορά. Η στρατηγική μας για την προώθηση εντός και εκτός συνόρων αφορά σε μοντέλο διανομής, μέσω προμηθευτών (B2B), με αποκλειστικές συνεργασίες σε επιμέρους τομείς και απευθείας διάθεση σε επιμέρους κλάδους. Οι προοπτικές ανάπτυξης της επιχείρησης περνούν μέσα από στρατηγικό σχεδιασμό και πλάνο ανάπτυξης για την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ η εταιρία βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών τεχνολογικών εξελίξεων στο πλαίσιο του Industry & Factory 4.0, του smart manufacturing σε συνδυασμό με ιδιαίτερα απαιτητικές εφαρμογές 5G και IoT. Οι κύριες αγορές μας είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος ενώ υπάρχουν και αρκετές άλλες χώρες που, ήδη, η εταιρία απαντά σε ζήτηση ρομποτικών συστημάτων αυτοματοποίησης.

Η Gizelis Robotics πάντα είχε ως ορόσημο την ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας και αποσκοπεί στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην υπάρχουσα τεχνογνωσία. Ποια είναι τα επόμενα «βήματά» σας;

Η τεχνολογία των βιομηχανικών ρομπότ εξελίσσεται ραγδαία. Στην Gizelis Robotics φροντίζουμε να κάνουμε αυτές τις τεχνολογίες προσιτές και λειτουργικές. Αναπτύσσουμε συνεχώς νέα τεχνολογία στον τομέα και επεκτείνουμε τις συνεργασίες μας με Πανεπιστήμια και φορείς σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν επίσης και οι συνεργασίες και συνέργειες με εταιρείες και φορείς του ιδιωτικού τομέα, από τις οποίες αντλούμε σημαντική τεχνογνωσία για την έρευνά μας σε ρομποτικές λύσεις και προϊόντα. Κάνοντας, προβολή στο κοντινό μέλλον, πιστεύω ότι η εταιρία μας θα είναι ένας παίκτης υψηλής τεχνολογίας αιχμής ευρωπαϊκού επιπέδου, με πελάτες σε όλο τον κόσμο. Στόχος μας είναι η GIZELIS ROBOTICS να αποτελεί επιλογή των κορυφαίων παραγωγών, διεθνώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ