ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Τζωρτζίνας: «Όταν την είδαμε να υποτροπιάζει, μείναμε άφωνοι» - Τι κατέθεσαν 4 γιατροί

Δολοφονία Τζωρτζίνας: «Όταν την είδαμε να υποτροπιάζει, μείναμε άφωνοι» - Τι κατέθεσαν 4 γιατροί
Ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου, Ιωάννης Χασαπόπουλος INTIME

Με τις καταθέσεις τεσσάρων γιατρών από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας συνεχίστηκε την Πέμπτη η κύρια ανάκριση για την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου, Ιωάννης Χασαπόπουλος κατέθεσε με κάθε λεπτομέρεια στην 18η τακτική ανακρίτρια όλα όσα έλαβαν χώρα το απόγευμα της 11ης Απριλίου 2021, οπότε υπέστη την πρώτη αιφνίδια ανακοπή η Τζωρτζίνα, την οποία επανέφεραν στη ζωή, μετά από 55 δραματικά λεπτά που διήρκεσε η ανάνηψή της.

«Αν δεν το είχαμε σώσει τότε το παιδί, σήμερα δεν θα είχαμε όλες αυτές τις εξελίξεις. Θα επρόκειτο για έναν ακόμη αιφνίδιο θάνατο», είπε ο μάρτυρας χαρακτηρίζοντας «ορισμό της τραγωδίας» τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου.

«Την ώρα της ανάνηψης δεν κοιτάζουμε ούτε ποιος είναι μπροστά ούτε πίσω. Σημασία για εμάς έχει μόνο η αναζωογόνηση του παιδιού κι όταν καταφέραμε να το επαναφέρουμε τα συναισθήματά μας ήταν συγκλονιστικά», τόνισε σε δηλώσεις του ο Ιωάννης Χασαπόπουλος.

Σχολιάζοντας τη συμπεριφορά της μάνας και του πατέρα ο κ. Χασαπόπουλος σημείωσε μόνο ότι ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν ψύχραιμος και η Ρούλα Πισπιρίγκου αμίλητη.

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, κατέθεσαν ακόμη δύο παιδίατροι και ένας παιδονευρολόγος της επιστημονικής του ομάδας.

Ο τελευταίος ανέφερε ότι το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο για πιθανόν επιληπτικό επεισόδιο χωρίς παθολογικό εύρημα. «Είδα τη μητέρα ανήσυχη ενώ ο πατέρας δεν βρισκόταν εκεί. Όταν είδαμε το παιδί να υποτροπιάζει, μείναμε όλοι άφωνοι», ανέφερε ο παιδονευρολόγος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ