ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα - Γιατρός Τζωρτζίνας: Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να σώσουμε το παιδί - Δεν χορηγήσαμε κεταμίνη

Πάτρα - Γιατρός Τζωρτζίνας: Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να σώσουμε το παιδί - Δεν χορηγήσαμε κεταμίνη
Δεν χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα κεταμίνη στο νοσοκομείο της Πάτρας όπου νοσηλεύτηκε δήλωσε ο Διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης INTIME

Με καταθέσεις γιατρών από τα νοσοκομεία της Πάτρας και της Αθήνας συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, για την οποία κατηγορείται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας, από τους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα συντάξουν τις νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Στο μεταξύ, ο γιατρός που είχε την ευθύνη της νοσηλείας της 9χρονης Τζωρτζίνας, Ανδρέας Ηλιάδης, δήλωσε από την Πάτρα ότι έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να σώσουν το παιδί.

Ειδικότερα, ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας Ανδρέας Ηλιάδης, ενημέρωσε την Παρασκευή τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη στην Πάτρα σχετικά και με τον θεσμικό του ρόλο, όπως επεσήμανε, για τις διαδικασίες γύρω από τον θάνατο της Τζωρτζίνας που τέθηκε υπό έρευνα.

Σημειώνεται ότι η 9χρονη είχε νοσηλευτεί στη ΜΕΘ Παίδων και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

«Ο κ. Καρβέλης είχε έρθει στο νοσοκομείο και είχε δει και τη μικρούλα και είχαμε πει ότι θα κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει, όπως και έγινε» είπε ο κ. Ηλιάδης.

«Αν μου ζητηθεί δεύτερη επεξήγηση για κάποια θέματα θα τη δώσω στην ανακρίτρια» απάντησε δεχόμενος συγκεκριμένες ερωτήσεις από δημοσιογράφους σχετικά με το τι είδε και τον ανησύχησε.

Μετά από ερώτηση επιβεβαίωσε επίσης ότι ενημέρωσε συναδέλφους του στο Αγλαΐα Κυριακού για τα όσα είχε δει από την πλευρά της μητέρας.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης επεσήμανε ότι η διαδικασία των Αρχών είναι σε εξέλιξη και οι καταθέσεις του ιατρικού προσωπικού θα συνεχιστούν και τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, τονίζοντας πως «είμαστε πάντα στο πλευρό των Αρχών για να χορηγήσουμε οποιοδήποτε στοιχείο χρειαστεί».

Πρόσθεσε μάλιστα πως όπως προκύπτει από τους ιατρικούς φακέλους δεν είχε χορηγηθεί κεταμίνη το επίμαχο διάστημα, σε κανένα από τα νοσοκομεία της πόλης μας.

Πληροφορίες για απειλές σε άτομα που κατέθεσαν για την 9χρονη

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, άτομα που έχουν καταθέσει έχουν δεχθεί απειλητικά μηνύματα. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, άτομα που έχουν ήδη δώσει κατάθεση στις ανακριτικές αρχές έχουν δεχθεί απειλές μέσω τηλεφωνημάτων αλλά και γραπτών μηνυμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ