ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Έκρυβαν ναρκωτικά σε χωματερή - Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά

Βόλος: Έκρυβαν ναρκωτικά σε χωματερή - Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά
Οι διακινητές έκρυβαν τα ναρκωτικά σε χωματερή που βρίσκεται κοντά σε καταυλισμό Ρομά INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης έκρυβαν σε χωματερή που βρίσκεται κοντά σε καταυλισμό Ρομά στο Βόλο, έξι άτομα που συνέλαβε η αστυνομία έπειτα από μεγάλη αστυνομική έρευνα. 

Οι διακινητές των ναρκωτικών ουσιών από τη Νεάπολη Βόλου, διακινούσαν τις ποσότητες στην ευρύτερη περιοχή, όπως αποκάλυψαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του Βόλου, έπειτα από μεθοδευμένη έρευνα που διενήργησαν.

Μετά από πληροφορίες και πολυήμερη παρακολούθηση επιχειρήθηκε μεγάλη και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Βόλου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) Βόλου και συνελήφθησαν έξι Ρομά και συγκεκριμένα δύο 39χρονοι, ένας 36χρονος, μία 41χρονη και δύο 20χρονοι, ως μέλη της εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε συγκεκριμένη τοποθεσία, που χρησίμευε ως χωματερή, κοντά στα σπίτια τους, στην οποία οι δράστες έκρυβαν ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες διακινούσαν σε χρήστες κυρίως στην πόλη του Βόλου.

Οι αστυνομικοί σκάβοντας σε σημείο της χωματερής βρήκαν θαμμένες και κατέσχεσαν τρεις νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους 308,7 γραμμαρίων, 32 νάιλον συσκευασίες (φιξάκια) με ποσότητες κάνναβης και τρεις ζυγαριές. Επίσης κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, περισσότερα από 7.500 ευρώ και δύο αυτοκίνητα ιδιοκτησίας των συλληφθέντων, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου και αναμένεται οι έξι συλληφθέντες Ρομά να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Βόλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ