ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Τζωρτζίνας: Νέες καταθέσεις γιατρών από Δευτέρα - «Ξεκλειδώνει» η διαδρομή της κεταμίνης

Υπόθεση Τζωρτζίνας: Νέες καταθέσεις γιατρών από Δευτέρα - «Ξεκλειδώνει» η διαδρομή της κεταμίνης
Φως στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των γιατρών και νοσηλευτών του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου INTIME NEWS / ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Σημαντικά στοιχεία αναφορικά με την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας φαίνεται πως είναι έτοιμοι να καταθέσουν μέσα στο επόμενο 48ωρο αλλά και μετά τις γιορτές γιατροί και νοσηλευτές του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πατρών, μεταξύ αυτών και ο διοικητής του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αναφορές ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν απειλές και μηνύματα σε γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου να μην καταθέσουν.

Ωστόσο, όπως φέρονται να δήλωσαν οι δέκτες των μηνυμάτων αυτών, δεν υπάρχει το παραμικρό που να τους πτοήσει, ώστε να καταθέσουν τα πραγματικά γεγονότα στις Αρχές αναφορικά με τους θανάτους των τριών παιδιών, της 9χρονης Τζωρτζίνας, της 3,5χρονών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο μόνος από τους γιατρούς του Καραμανδάνειου που είχε καταθέσει το προηγούμενο διάστημα στις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση ήταν ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης, στις 8 Απριλίου.

Διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Ρίου: Θα γίνουμε καλύτεροι για να είναι η Τζωρτζίνα το τελευταίο παιδί

Στο «μικροσκόπιο» η διαδρομή της κεταμίνης και τα σβησμένα ψηφιακά ίχνη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Την ίδια στιγμή, στα ψηφιακά πειστήρια επικεντρώνουν την έρευνά τους οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών προκειμένου να εντοπίσουν αφενός τη διαδρομή της κεταμίνης με την οποία δολοφονήθηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου που μεταδόθηκε από το Open, το δεύτερο και πιο ουσιαστικό επίπεδο της εξέτασης γίνεται στα αρχεία, τα βίντεο και τις συνομιλίες που έχουν διαγραφεί, είτε γιατί ο χρήστης τα διέγραψε, είτε γιατί έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την αναζήτησή τους και πάνω σε αυτά έχουν εγγραφεί νέες αναζητήσεις.

Οι Αρχές επισημαίνουν πως η αναζήτηση είναι εφικτή, ακόμα λοιπόν και για τα αρχεία που έχουν διαγραφεί. Τα ευρήματα αναμένεται να ρίξουν «φως» και στους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών, θέμα που αποτελεί κομβικό σημείο για την έρευνα.

Ήδη, οι ηλεκτρονικές συσκευές που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας έχουν δώσει μια πρώτη εικόνα στις Αρχές για το τι ακριβώς ισχύει με το θέμα της κεταμίνης.

Σε αυτή τη νεότερη εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες της Μίνας Καραμήτρου ανιχνεύτηκαν ειδοποιήσεις - διαφημίσεις της Google για φαρμακευτικές ουσίες, παρόμοιες με την κεταμίνη. Σημειώνεται ότι οι ειδοποιήσεις της Google συνήθως έχουν να κάνουν με παλαιότερες αναζητήσεις του χρήστη στο Διαδίκτυο και με τις ιστοσελίδες που έχει επισκεφτεί (τα γνωστά cookies).

Οι ειδοποιήσεις αυτές ότι αποδεικνύουν ότι κάποιος -στη συγκεκριμένη περίπτωση πιθανότατα η 33χρονη κατηγορουμένη- είχε αναζητήσει στο παρελθόν φαρμακευτικές ουσίες με χαρακτηριστικά παρόμοια της κεταμίνης.

Σημειώνεται ότι στα χέρια των Αρχών εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκονται τόσο οι ηλεκτρονικές συσκευές που κατασχέθηκαν από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα όσο και το tablet που ετάφη -με πρωτοβουλία της κατηγορούμενης- μαζί με το 9χρονο κορίτσι.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο κοριτσιών της οικογένειας που έφυγαν από τη ζωή πριν από την Τζωρτζίνα.

Ήδη, έχουν ληφθεί περισσότερες από 15 καταθέσεις, ενώ η Αστυνομία έχει μιλήσει ήδη με τουλάχιστον 25 άτομα και στοχεύει να πάρει καταθέσεις από όλους όσους είχαν μπει στα δωμάτια όπου νοσηλεύονταν τα δύο παιδιά.

Οι νέες απαντήσεις του Μάνου Δασκαλάκη

Την ίδια ώρα, ο πατέρας των τριών κοριτσιών, ο Μάνος Δασκαλάκης, μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη, ρωτήθηκε συγκεκριμένα για την ουσία που οδήγησε στο θάνατο του 9χρονου κοριτσιού αλλά και για τον τρόπο προμήθειάς της.

Ο ίδιος υποστήριξε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα αυτό και είπε χαρακτηριστικά: «Μπορούν να ψαχτούν όλα από τις Αρχές και αυτό θα γίνει».

Απαντώντας, εξάλλου, στο ερώτημα εάν υπήρχε κάποιο τοξικοεξαρτημένο άτομο στην οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο ίδιος απάντησε αρνητικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ