ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Τζωρτζίνας: «Δεν χρειάζεται ομολογία αν υπάρχουν αποδείξεις»

Θάνατος Τζωρτζίνας: «Δεν χρειάζεται ομολογία αν υπάρχουν αποδείξεις»
Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας INTIME

«Δεν χρειάζεται η ομολογία αν είμαστε συγκροτημένοι στο κομμάτι των αποδείξεων, που έχουμε συλλέξει και συσχετίσει για μία ποινική υπόθεση», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου, δικηγόρος και εγκληματολόγος, κληθείς να σχολιάσει την έλλειψη ομολογίας εκ μέρους της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, το πρωί της Μ.Δευτέρας, ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε: «Βρισκόμαστε στην ανακριτική διαδικασία, στην οποία κυριαρχεί η αρχή της μυστικότητας», που σημαίνει δύο πράγματα, πρώτον ότι η ενεργούσα Πολιτεία, η διωκτική Αρχή, προστατεύει τα στοιχεία που έχει από το να τα μάθει ο ύποπτος ή ο κατηγορούμενος και το δεύτερο είναι, ο κατηγορούμενος, τεκμαιρόμενος ως αθώος, να μην διασύρεται, χωρίς να έχουν συγκροτηθεί τα στοιχεία.

«Εδώ είναι διαρροές από ένα ανακριτικό υλικό, που μας κάνουν να αναμασούμε κάποια ερωτήματα», συμπλήρωσε ο κ. Παπαϊωάννου. «Οι ειδικοί έχουν το λόγο για τη χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής και για την πρόοδο της διαδικασίας αυτής. Η αναζήτηση ενός εγκλήματος είναι μία υπόθεση θεσμική, επιστημονική και όχι καφενειακή».

Τι απαντά ο δικηγόρος της για το αίτημα αποφυλάκισης

Σε δηλώσεις του το πρωί της Μ. Δευτέρας, ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, απάντησε σχετικά με όσα δημοσιεύτηκαν, περί αλλαγής της απόφασής της για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε, ότι σχετικά με το αίτημα αποφυλάκισής της, δημοσιεύτηκε και μεταδόθηκε ότι αλλάζει την απόφασή της. «Αυτό δεν είναι ακριβές, η επιθυμία της υπάρχει, είναι ένα νόμιμο δικαίωμά της, θα ασκηθεί όταν είναι έτοιμα τα έγγραφα που θα το συνοδεύουν», είπε.

Όπως σημείωσε και ο κ. Παπαϊωάννου, νωρίτερα στην ΕΡΤ, είναι δικαίωμα του κατηγορουμένου να υποβάλει ένα τέτοιο αίτημα και το ότι δεν το έχει υποβάλει ακόμη, έχει να κάνει με την υπερασπιστική γραμμή. «Δεν μπορούμε να προδικάσουμε, τι θα γίνει. Εμείς ως Πολιτεία πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν βγαίνουν στοιχεία από την υπόθεση, μόνο για να το σχολιάσουμε, όσο κατανοητό κι αν είναι το ενδιαφέρον», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ