ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Eπεισόδια μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και φοιτητών στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Eπεισόδια μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και φοιτητών στο ΑΠΘ
Δυνάμεις των ΜΑΤ κατά τη λήξη της κατάληψης στο χώρο των Θετικών Επιστημών στο ΑΠΘ, τον Δεκέμβριο του 2021 INTIME/ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Σύγκρουση μεταξύ των ΜΑΤ και των ατόμων που βρίσκονταν εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σημειώθηκε τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου. Τα επεισόδια έγιναν στον προαύλιο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Στο χώρο γίνονται εργασίες για τη μετατροπή του από «Στέκι στο Βιολογικό» σε βιβλιοθήκη. Ομάδα φοιτητών αντιτίθενται σε αυτή την ενέργεια με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ που κλήθηκαν στο σημείο.

Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται εντός του ΑΠΘ απώθησαν τα άτομα που ήταν στα σκαλιά μπροστά από τη ΣΘΕ προς την πλατεία Χημείου. Οι φοιτητές πλέον φώναζαν συνθήματα κατά της εισόδου της αστυνομίας στον πανεπιστημιακό χώρο και υπέρ της κατάληψης που βρισκόταν στο «Στέκι στο Βιολογικό».

Νωρίτερα, δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν εντός του κτηρίου και απέκλεισαν την πρόσβαση στον χώρο, περιορίζοντας τα άτομα μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Η κατάληψη στο «Στέκι στο Βιολογικό» εκκενώθηκε μετά από 34 χρόνια στις 31 Δεκεμβρίου 2021 από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Δείτε τα επεισόδια όπως κατέγραψε το voria.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ