ΕΛΛΑΔΑ

Ιατροδικαστής Κούτσης: Δεν υπάρχει λάθος, στη Τζωρτζίνα δόθηκε θανατηφόρα δόση κεταμίνης

Ιατροδικαστής Κούτσης: Δεν υπάρχει λάθος, στη Τζωρτζίνα δόθηκε θανατηφόρα δόση κεταμίνης
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ / INTIME

«Δεν υπάρχει λάθος, στη Τζωρτζίνα δόθηκε θανατηφόρα δόση κεταμίνης»: αυτό ξεκαθάρισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης από την Πάτρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος τόνισε:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ξεκάθαρο εύρημα, της κεταμίνης. Η ποσότητα που έχει βρεθεί, αλλά και το χρονικό διάστημα στο οποίο προσδιορίζεται ότι έχει δοθεί, δεν αφήνει κανένα ενδεχόμενο να πρόκειται περί αμέλειας, περί λάθους σας το λέω ως ιατροδικαστής. Έχει δοθεί μια θανατηφόρα δόση κεταμίνης από κάποιο τρίτο άτομο».

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής μίλησε για διερεύνηση και των θανάτων των άλλων δύο παιδιών, με βάση το ατράνταχτο δεδομένο της κεταμίνης.

Εξήγησε δε πως αξιολογούνται και τα τρία περιστατικά μαζί για να διαπιστωθούν ομοιότητες, παραλείψεις ή οτιδήποτε προκύψει.

Ερωτηθείς εάν μπορεί να βρεθεί τοξική ουσία σε βιολογικό υλικό που έχει κρατηθεί για δύο ή τρία χρόνια -την περίπτωση του θανάτου της Μαλένας δηλαδή- ο ιατροδικαστής απάντησε θετικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις των παιδιών, ο κ. Κούτσης είπε:

«Δεν μπορώ να είμαι μετά θάνατον προφήτης για να προκαταλαμβάνω τα συμπεράσματα των συναδέλφων».

«Όταν έγιναν αυτές οι εκθέσεις δεν υπήρχε αυτό το προηγούμενο, το ατράνταχτο δεδομένο. Στην ιατροδικαστική επιστήμη αυτά τα περιστατικά θεωρούνται από τα πλέον δύσκολα» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικές και οι δικαστικές Αρχές βρίσκονται εν αναμονή των νέων ιατροδικαστικών πορισμάτων για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.

Τη διενέργεια των νέων ερευνών έχουν αναλάβει ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο επίσης ιατροδικαστής Αθηνών Νίκος Καλόγρηας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ