ΕΛΛΑΔΑ

Λαγουβάρδος στο CNN Greece: Με τι καιρό θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα

Λαγουβάρδος στο CNN Greece: Με τι καιρό θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα
Υψηλές για τη εποχή, αναμένονται να είναι οι θερμοκρασίες, το Πάσχα σε όλη τη χώρα INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Άλλαξε εντελώς το σκηνικό του καιρού από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στα ύψη, φτάνοντας ακόμα και τους 28 βαθμούς Κελσίου την ημέρα του Πάσχα. «Οι υψηλές θερμοκρασίες, θα διατηρηθούν και την επόμενη εβδομάδα», όπως υπογραμμίζει στο CNN Greece ο Διευθυντής της υπηρεσίας meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

Πιο αναλυτικά, ανοιξιάτικος θα είναι o καιρός το Πάσχα ο οποίος δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα καιρικά φαινόμενα στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας και θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση με άνοδο της θερμοκρασίας.

Έτσι λοιπόν, το σούβλισμα του οβελία θα γίνει και με ιδιαίτερα ζεστό καιρό αφού θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.

«Από τις χαμηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, θα πάμε στα υψηλά, για την εποχή, επίπεδα. Από τη Μ. Τετάρτη και μετά, τα φαινόμενα περιορίζονται πάρα πολύ. Σήμερα έχουμε σποραδικές βροχές κυρίως στη Β. Ελλάδα και στην Κρήτη. Από τη Μ. Τετάρτη δεν θα έχουμε βροχές και θα αρχίσει και η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας που θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας», λέει ο κ. Λαγουβάρδος.

Η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες θα κυμανθεί πάνω από τα κανονικά, για την εποχή, επίπεδα, καθώς θα φτάσει μέχρι και τους 26 - 28 βαθμούς Κελσίου, όπως στην Αττική.

Όσον αφορά στη θερμοκρασία από τη Μ. Πέμπτη και μετά, θα είναι υψηλή και θα παραμείνει για όλες τις επόμενες ημέρες σε υψηλά επίπεδα και την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Τη Μ. Παρασκευή θα έχουμε ενίσχυση των νοτίων ανέμων κυρίως στο Ιόνιο, έως 7 μποφόρ και το Μ. Σάββατο. Ανήμερα του Πάσχα μειώνονται οι εντάσεις των ανέμων σε όλη τη χώρα.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας ΛαγουβάρδοςFacebook

Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες της Μεγάλης Τετάρτης 20/04, κυρίως στα κεντρικά τμήματα, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στην Τραγάνα Φθιώτιδας με 22,8 °C.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Μεγάλης Τετάρτης 20/04, παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.

Πηγή: Meteo.gr

Αφρικανική σκόνη στον ορίζοντα

Οι μετεωρολογικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα θα ευνοήσουν τη μεταφορά της αφρικανικής σκόνης τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή, σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

«Ωστόσο δεν μας επηρεάζει ιδιαίτερα, πέρα από το γεγονός ότι η ατμόσφαιρα θα είναι κάπως θολή», αναφέρει ο κ. Λαγουβάρδος, ο οποίος προσθέτει ότι θα υπάρχουν και αραιές συννεφιές ανά τόπους, χωρίς όμως να μειωθεί η θερμοκρασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ