ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Το λάθος της Πισπιρίγκου για τους «σπασμούς» της Τζωρτζίνας και ο προβληματισμός των γιατρών

Πάτρα: Το λάθος της Πισπιρίγκου για τους «σπασμούς» της Τζωρτζίνας και ο προβληματισμός των γιατρών
Το λάθος που την «πρόδωσε» στους γιατρούς ΙΝΤΙΜΕ

Ένα λάθος της Ρούλας Πισπιρίγκου φαίνεται πως την «πρόδωσε» στους γιατρούς. Η κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας φαίνεται πως προσπαθούσε να τους πείσει για σπασμούς στο παιδί, κάτι που δεν φαίνεται να έβλεπαν οι ειδικοί.

Συγκεκριμένα, όταν η 9χρονη εισήχθη στο Ωνάσειο για να βάλει απινιδωτή, σε συζήτηση που είχε η κατηγορούμενη με την παιδίατρο για τους σπασμούς της Τζωρτζίνας στο σπίτι, έκανε ένα λάθος το οποίο και εντόπισε η γιατρός και το ανέφερε στην κατάθεσή της.

«Μου είπε ότι η Τζωρτζίνα είχε ξανακάνει σπασμούς στο σπίτι τους στην Πάτρα και εξαιτίας αυτών των σπασμών πήγαν στο νοσοκομείο, όπου έπαθε η Τζωρτζίνα την ανακοπή. Όταν της ζήτησα να μου περιγράψει τη φύση του επεισοδίου μου απάντησε ότι η Τζωρτζίνα έτρεμε και της είπε "μαμά κοίτα πως τρέμω. Γιατί τρέμω;"», ανέφερε η παιδίατρος, Σταυρούλα Μπούντα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star.

Δεδομένου ότι αυτό δεν συνιστά σπασμούς, γιατί σε γενικευμένους σπασμούς ο ασθενής δεν έχει επικοινωνία, η παιδίατρος ζήτησε να της διευκρινίσει αν όντως το παιδί είχε επικοινωνία κατά το αναφερόμενο επεισόδιο σπασμών.

Τότε, η μητέρα της απάντησε πως αρχικά είχε επικοινωνία, την οποία στη συνέχεια απώλεσε, σύμφωνα με την κυρία Μπούντα.

Και ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης ο Διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων στην Πάτρα προσπαθώντας να δει αυτά επεισόδια, ζήτησε από την Πισπιρίγκου να τα καταγράψει σε βίντεο.

«Αυτό το έκανα γιατί εμείς οι γιατροί δεν είχαμε δει ποτέ κανένα επεισόδιο αφού σε όλα ήταν παρούσα μόνο η μητέρα της. Με το σκεπτικό λοιπόν ότι μόνο εκείνη θα μπορούσε να μας καταστήσει γνώστες των επεισοδίων της μικρής της ζήτησα να καταγράψει σε βίντεο αυτά τα επεισόδια. Η μητέρα της Τζωρτζίνας ναι μεν τράβηξε τρία βίντεο αλλά σε αυτά φαίνεται εναλλάξ πότε η μικρή και πότε το μόνιτορ σε πολύ γρήγορη κίνηση. Με αυτό τον τρόπο δεν είναι δυνατόν ο γιατρός να καταλάβει εάν πρόκειται περί επεισοδίων σπασμών γιατί η κάμερα δεν εστιάζει τουλάχιστον για 2 λεπτά στον ασθενή», ανέφερε.

Η αναζήτηση της κεταμίνης

Τα πρώτα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει από τις έρευνες δείχνουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει ψάξει στο διαδίκτυο φαρμακευτικές ουσίες.

Συγκεκριμένα στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας, το οποίο ανασύρθηκε από τον τάφο του κοριτσιού έπειτα από ένταλμα των διωκτικών αρχών, διαπιστώθηκε ότι είχαν καταγραφεί ειδοποιήσεις της Google για φαρμακευτικές ουσίες, για προϊόντα ομοειδή της κεταμίνης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η 33χρονη άλλαξε στάση και σε δηλώσεις της παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι αναζητούσε θανατηφόρες ουσίες, υποστηρίζοντας ότι έψαχνε για μια νέα αναισθητική ουσία που δόθηκε στο παιδί της. Ειδικότερα, είπε ότι έψαξε την ουσία φαινοβαρβιτόλη που είχε χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα και μάλιστα από το κινητό της.

Σε νεότερα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από τον έλεγχο στα λάπτοπ και τα κινητά τηλέφωνα της Ρούλας Πισπσιρίγκου προκύπτει ότι η 33χρονη είχε φροντίσει να διαγράψει από όλο το ψηφιακό της περιβάλλον και το εφεδρικό, όλες τις πιθανώς ύποπτες κινήσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ότι η Google της είχε προωθήσει διαφήμιση για κεταμίνη στις 26 Ιανουαρίου, που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει κάνει αναζητήσεις αυστηρά για την λέξη αυτή, ωστόσο αναζητήσεις γι’ αυτή την ουσία δεν υπάρχουν.

Ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης εξήγησε, μιλώντας στο Mega, ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα με σκοπό να επιφέρει τον θάνατο.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, όταν δόθηκε η κεταμίνη το παιδί ήταν εν ζωή, η οποία μεταβολίστηκε, καθώς βρέθηκε και στα ούρα. Στην ανακοπή της Τζωρτζίνας, δεν υπήρχε εξέλιξη οποιασδήποτε ουσίας μπήκε στον οργανισμό, καθώς είχε δοθεί ροκουρόνιο κι αυτό δεν βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν προκύπτουν στοιχεία ιατρικής αμέλειας στη συγκεκριμένη υπόθεση» πρόσθεσε, καταρρίπτοντας τον βασικό ισχυρισμό της 33χρονης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ