ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις αιωνόβιες ελιές μεταφυτεύτηκαν σε πάρκα του δήμου Ηρακλείου Αττικής

Τρεις αιωνόβιες ελιές μεταφυτεύτηκαν σε πάρκα του δήμου Ηρακλείου Αττικής
Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής ήταν από τους πρώτους που είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα και τώρα παρέλαβε ακόμη τρεις αιωνόβιες ελιές Pixabay (Φωτογραφία αρχείου)

Πριν από δύο χρόνια, ο δήμος Ηρακλείου Αττικής είχε παραλάβει και μεταφυτεύσει μια υπεραιωνόβια ελιά, στο τέλος της οδού Ιφιγενείας. Είναι 300 ετών και είχε ξεριζωθεί στο Αίγιο της Αχαΐας, λόγω των σιδηροδρομικών έργων που γίνονταν τότε στην περιοχή. 

Τώρα, η πόλη απέκτησε άλλες τρεις αιωνόβιες ελιές, οι οποίες φυτεύτηκαν σε ισάριθμα σημεία.

Και αυτές ξεριζώθηκαν για τον ίδιο λόγο, όμως η ΕΡΓΟΣΕ όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν θέλει να κόβει και να καταστρέφει τα δέντρα. Πριν τα ξεριζώσει, καλεί τους δήμους, κυρίως αστικών περιοχών, να ανταποκριθούν στη μεταφύτευσή τους. Είναι μια γενικότερη πρωτοβουλία της ΕΡΓΟΣΕ κι ένα πρόγραμμα μεταφύτευσης, που ενεργοποιεί όταν οι εργασίες της για τις διαδρομές των ελληνικών σιδηροδρόμων «πέφτουν» πάνω σε υπεραιωνόβια δέντρα, που δεν πρέπει να χαθούν.

Ο δήμος Ηρακλείου ήταν από τους πρώτους που είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα και τώρα παρέλαβε ακόμη τρεις ελιές, οι οποίες μεταφυτεύτηκαν, η πρώτη στη διασταύρωση των οδών Αττικής και Ηρακλείου, η δεύτερη έξω από το Δημοτικό Κοιμητήριο και η τρίτη επί της πλατείας Κλεισθένους.

«Η ελιά είναι το κατεξοχήν συνδεδεμένο δέντρο με την Ελλάδα. Ήμασταν από τους πρώτους δήμους της Αττικής που δηλώσαμε συμμετοχή στο πρόγραμμα υιοθεσίας των αιώνιων αυτών φυτών και συνεχίζουμε έκτοτε να συνεργαζόμαστε με την ΕΡΓΟΣΕ και το Πράσινο Ταμείο σε κάθε παρτίδα προσφερόμενων δέντρων για υιοθεσία», τόνισε ο δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος.

Και προσέθεσε: «Στα φιλόξενα χώματα του Ηρακλείου βρήκαν το καινούργιο σπίτι τους για να ομορφαίνουν την πόλης μας για πολλές ακόμα γενιές που θα ακολουθήσουν μετά από εμάς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ