ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπισμός 15χρονης: Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Περιστερίου για κατάθεση

Εντοπισμός 15χρονης: Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Περιστερίου για κατάθεση
Στο Α.Τ. Περιστερίου έχει μεταβεί κλιμάκιο του Τμήματος Ανηλίκων προκειμένου να εξετάσει το ανήλικο κορίτσι INTIME NEWS

Εντοπίστηκε σε διαμέρισμα της οδού Αχαρνών η 15χρονη που είχε εξαφανιστεί από το Περιστέρι, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης.

Στο διαμέρισμα όπου βρέθηκε, υπήρχε ακόμη μία γυναίκα Ρομά, η οποία ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι είχε βρει τη 15χρονη στο Μετρό και της είπε να την πάει σπίτι της.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το κορίτσι είναι καλά στην υγεία της και μεταφέρεται στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, όπου θα δώσει κατάθεση.

Στο Α.Τ. Περιστερίου έχει μεταβεί κλιμάκιο του Τμήματος Ανηλίκων προκειμένου να εξετάσει το ανήλικο κορίτσι. Ωστόσο, παραμένει ακόμη άγνωστο εάν είχε φύγει από το σπίτι με τη θέλησή της.

Τα ίχνη της 15χρονης Φωτεινής είχαν χαθεί στις 19/4 στις 19:00 το απόγευμα ενώ το Χαμόγελο του Παιδιού είχε εκδώσει Amber Alert.

To κύκλωμα «loverboys»

Την έντονη ανησυχία του για τη 15χρονη είχε εκφράσει νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, αφού μπορεί να έχει μπλέξει με ένα επικίνδυνο κύκλωμα, το οποίο στο εξωτερικό είναι γνωστό ως «loverboys».

«Είναι μια επικίνδυνη εξαφάνιση και το λέω γιατί συνήθως δεν βγάζουμε εντολή, αλλά βγαίνει με απόφαση εισαγγελέα. Υποτίθεται ότι έφυγε με τη θέληση της, είναι σχετικό όμως. Είναι με κάποιους που είναι επικίνδυνοι. Ξέρουμε ότι αυτά τα κυκλώματα χρησιμοποιούν νέους για διάφορους λόγους», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος μιλώντας στον Alpha.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» είπε ότι «την πήραν δύο κυρίες και υποτίθεται ότι έχει γνωρίσει κάποιον. Δεν πήγε με το ζόρι. Έφυγε με την "θέληση" της. Της έδωσαν διάφορες υποσχέσεις όπως αγάπη και ό, τι άλλο θέλει ένα παιδί».

«Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ούτε δευτερόλεπτο, γιατί στο παρελθόν έχουμε χάσει παιδιά από αυτή την κατάσταση. Είναι γνωστοί, στο εξωτερικό λέγονται “loverboys”, που πωλούν έρωτα και αγάπη», εξήγησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Τα «Loverboys» είναι έμποροι ανθρώπων που συνήθως δρουν προσπαθώντας να κάνουν νεαρά κορίτσια ή αγόρια να τους ερωτευτούν. Μερικές φορές χειραγωγούν τους νέους με άλλους τρόπους. Μόλις έχουν τα θύματα υπό την επιρροή τους, τα εκμεταλλεύονται, για παράδειγμα στη βιομηχανία του σεξ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ