ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2022: Στις 18:00 το Μ. Σάββατο η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αθήνα

Πάσχα 2022: Στις 18:00 το Μ. Σάββατο η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αθήνα
Μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το Άγιο Φως θα διανεμηθεί με πτήσεις σε όλη την Ελλάδα ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται να φθάσει στις 18:00 του Μεγάλου Σαββάτο το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, για να μοιραστεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η ελληνική αποστολή υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα, το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, 22 Απριλίου. Το Μεγάλο Σάββατο, μετά την Τελετή Αφής ο κ. Κατσανιώτης, θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα, το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, 22 Απριλίου, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός που θα λάβει χώρα το Μεγάλο Σάββατο, 23 Απριλίου, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Ο Υφυπουργός θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ και θα έχει συνάντηση μαζί του. Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" αναμένεται να γίνει περί τις 18:00 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου και, εν συνεχεία, προγραμματίζεται, η διανομή του σε όλη την Ελληνική Επικράτεια».

«Θα έχω την τιμή να παραστώ στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός και να το μεταφέρω στην πατρίδα μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα. Ειδικά αυτές τις μέρες, λόγω και της κατάστασης στην μαρτυρική Ουκρανία όπου ζει ένα ιστορικό κομμάτι του Ελληνισμού το μήνυμα για τη σημασία της ζωής και της ειρήνης παραμένει εξόχως επίκαιρο» δήλωσε ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, στην αποστολή εκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών, θα μετέχουν μεταξύ άλλων ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Ιωάννης Σαρακιώτης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κ.ά.

Η διανομή του Αγίου Φωτός στην επικράτεια

Η μεταφορά της αποστολής προς και από το Ισραήλ θα γίνει με ειδική πτήση της Aegean Airlines χωρίς κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο ενώ η διανομή του Αγίου Φωτός στην Ελληνική Επικράτεια θα γίνει με πτήσεις της Aegean και της Sky express.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποδοχή του Αγίου Φωτός θα γίνει με τις πρέπουσες τιμές και η διαδικασία θα προσομοιάζει αρκετά με τις τελετές προ πανδημίας. Θα υπάρξει τιμητικό άγημα του στρατού και κόκκινο χαλί ενώ η αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου που θα το υποδεχθεί θα αποτελείται από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο και τον Επίσκοπο Ρωγών Φιλόθεο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ