ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση 4χρονης Μαρίας: H απόφαση του δικαστηρίου για τους γονείς

Εξαφάνιση 4χρονης Μαρίας: H απόφαση του δικαστηρίου για τους γονείς
CNN Greece

Το  Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο άφησε ελεύθερους τους γονείς της 4χρονης Μαρίας, μέχρι τις 6 Μαΐου οπόταν και ορίστηκε νέα δικάσιμος.  

Την ίδια ώρα, παραμένει το παιδί στο Παίδων, μέχρι να ορίσει ο εισαγγελέας κοινωνικό λειτουργό, ο οποίος θα εξετάσει τις συνθήκες στο σπίτι των γονιών της μικρής και αν δώσει τη συγκατάθεσή του, θα επιστρέψει στην κατοικία της. Η παρουσία του κοινωνικού λειτουργού θα συνεχιστεί και μετά την επιστροφή της.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Ο πατέρας και η μητέρα της 4χρονης συνεχίζουν να θεωρούν ότι κάποιος άρπαξε το παιδί και αυτό κατέθεσαν στον εισαγγελέα. Για την αστυνομία, όμως, το σενάριο της απαγωγής δεν στηρίζεται από κανένα στοιχείο και οι αξιωματικοί της ασφάλειας θεωρούν ότι το παιδί έφυγε από την επιτήρηση των γονέων τους και έζησε αυτήν τη σκληρή, για την ηλικία της περιπέτεια. Το παιδί, σήμερα, είναι σε πολύ καλή διάθεση στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" όπου και βρίσκεται.

Η νέα εκδοχή του παππού

Σύμφωνα με όσα λέει στους δημοσιογράφους, ο παπούς της τετράχρονης, η μικρή Μαρία έφυγε από το μέρος που ήταν με τους γονείς της καθώς φοβήθηκε από το γαύγισμα του σκυλιού. Στη συνέχεια εμφανίστηκε άγνωστος, ο οποίος σύμφωνα με όσα λέει ο παππούς, είπε στην τετράχρονη ότι θα την πάει στη μητέρα της αλλά αντ’ αυτού την έβαλε στο αυτοκίνητό του και έφυγε.

Χθες, αμέσως μετά την απολογία του και εξερχόμενος της εισαγγελίας Αθηνών, ο πατέρας της 4χρονης Μαρίας δήλωσε στους δημοσιογράφους:


«θέλω να πω μόνο δύο πράγματα: ευχαριστώ όλο τον κόσμο για τη βοήθεια, ευχαριστώ τους δημοσιογράφους που μας βοηθήσατε, τον κ. Κατσαβάδο, τον κ. Παναγιώτη Κάτση, το τμήμα ανηλίκων που μου φέρεται πάρα πολύ καλά. Με ενοχλεί που θα μείνω στο κρατητήριο αλλά η δικαιοσύνη ξέρει. Μας έχουν φερθεί πολύ ωραία μέχρι στιγμής».

Τι είπε η Μαρία

Φοβισμένη, η μικρή Μαρία απάντησε στις ερωτήσεις του ψυχολόγου ανηλίκων σχετικά με το τι έγινε και βρέθηκε μακριά από την επίβλεψη της οικογένειάς της.

Είναι χαρακτηριστικός ο ακόλουθος διάλογος του φόβου του παιδιού για τα όσα έγιναν και για να μην το «μαλώσουν»:

- Που ήσουν;

- Στο δάσος.

- Τι ήθελες εκεί;

- Με άφησε η μαμά μου.

- Πώς βρέθηκες στο δάσος;

- Με άφησε η μαμά μου.

Όπως είπε η Μαρία στους εξειδικευμένους ψυχολόγους που τις έθεσαν τα σχετικά ερωτήματα, η μικρή πήγε να δει «το μικρό άλογο και το σκυλάκι μου». Κατόπιν, βρέθηκε στο δάσος και όπως απάντησε, κοιμήθηκε εκεί όταν κουράστηκε. Δεν άκουσε να τη φωνάζει η μαμά και ο μπαμπάς, ούτε κανείς άλλος, ενώ φοβήθηκε και δεν ήξερε πώς να γυρίσει στους γονείς της.

Σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών, τα όσα τους είπε η 4χρονη Μαρία δεν "βάζει στο κάδρο" κάποιο άλλο τρίτο πρόσωπο που ενδεχομένως να την είχε απαγάγει. Το παιδί ήταν πεινασμένο και αφυδατωμένο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να δουν αν είναι καλά στην υγεία του.

Ο φάκελος της υπόθεσης απεστάλη στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει αν θα κρατηθούν ογια έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο οι γονείς του παιδιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ