ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 15χρονου

Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 15χρονου
Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο 15χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον συνομήλικο φίλο του στη Θεσσαλονίκη, καθώς και ο πατέρας του INTIME/ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Tις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η ανείπωτη τραγωδία στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, που κόστισε τη ζωή ενός 15χρονου, ερευνούν οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Μακεδονία», ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση και έδειξε ότι 15χρονος δέχθηκε τον πυροβολισμό από απόσταση 2 έως 3 μέτρων στο δεξί του μάτι.

Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών του ΑΧΕΠΑ, όπου μεταφέρθηκε ο 15χρονος.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το μοιραίο περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι, όταν ο 15χρονος πρότεινε στον φίλο του να του δείξει τα όπλα του πατέρα του στο σαλόνι του σπιτιού του, όταν ξαφνικά κι ενώ τα επεξεργάζονταν πάτησε κατά λάθος τη σκανδάλη, χωρίς να γνωρίζει ότι στη θαλάμη της καραμπίνας υπήρχε σφαίρα.

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο 15χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον συνομήλικο φίλο του στη Θεσσαλονίκη, καθώς και ο πατέρας του.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (22-04-2022) σε οικία στην περιοχή του Ευόσμου τραυματίστηκε θανάσιμα από κυνηγετικό όπλο 15χρονος ημεδαπός.

Για την υπόθεση συνελήφθη συνομήλικος του ημεδαπός καθώς και ο 56χρονος πατέρας του, ενώ κατασχέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα και ένας κάλυκας.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος».

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των γιατρών για να κρατήσουν στη ζωή του παιδί

Θυμίζουμε ότι, υπεράνθρωπες ήταν οι προσπάθειες που κατέβαλλαν οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή των 15χρονο ο οποίος χθες (22/4) το μεσημέρι τραυματίστηκε θανάσιμα από κυνηγετικό όπλο που περιεργαζόταν φίλος του, στην περιοχή του Ευόσμου.

Όπως αναφέρουν πηγές του GRTimes από το νοσοκομείο, οι γιατροί προσπαθούσαν επί 1,5 ώρα να κρατήσουν στη ζωή τον άτυχο νεαρό, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η κατάσταση του ήταν πάρα πολύ δύσκολη. «Στην ουσία κυνηγούσαν ένα θαύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια πηγή μάλιστα σημειώνει, πως το παιδί ήταν σε άσχημη κατάσταση πριν ακόμη φτάσει στο νοσοκομείο: «Έφερε μια βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση που ήταν αδύνατο να κρατηθεί στη ζωή. Ήταν «χαμένο» πριν ακόμη φτάσει στο νοσοκομείο, όμως παρ’ όλα αυτά οι γιατροί έκαναν παραπάνω από αυτό που μπορούσαν προκειμένου να το σώσουν».

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Οι γιατροί προσπαθούσαν 1,5 ώρα να σώσουν τον 15χρονο

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ