Πλατεία Καρύτση: Βανδάλισαν το μαρμάρινο προσκυνητάρι του Αγίου Γεωργίου
Μπροστά σε μια δυσάρεστη εικόνα βρεθηκαν ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας του Αγίου Γεωργίου, όσοι πέρασαν μπροστά από την ομώνυμη εκκλησία στην πλατεία Καρύτση.
Άγνωστοι είχαν σπάσει το μαρμάρινο προσκυνητάρι που βρισκόταν μπροστά στον Ιερό Ναό, εδώ και 100 χρόνια.
Ο βανδαλισμός του μνημείου που λειτουργούσε σαν εξωτερικό παγκάρι, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, μετά τις 21:30, οπότε και αποχώρησε και ο τελευταίος υπεύθυνος του ναού. Παλαιότερα οι πιστοί έριχναν εκεί τον οβολό τους, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια τα παγκάρια βρίσκονται μόνο εσωτερικά του και επομένως δεν υπήρχαν χρήματα μέσα στο προσκυνητάρι.
Σύμφωνα με το OPEN, η Αστυνομία αναμένεται να φτάσει στο σημείο για να αξιολογήσει την κατάσταση και να προσχωρήσει στη σχετική έρευνα. Το συμβάν σημειώθηκε σίγουρα μετά τις 21:30 το βράδυ, οπότε και αποχώρησε και ο τελευταίος υπεύθυνος του ναού.
Σάντρα Μπούλοκ: Νέα συνεργασία με τη Sony Pictures και τη σεναριογράφο του «The Lost City»
12:48
Ρωσία: Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν φανταστική απειλή ως πρόσχημα για την επίθεση στο Ιράν
12:40
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 17χρονος που γρονθοκόπησε συνομήλικό του στις τουαλέτες σχολείου
12:36
Άλλαξαν κατεύθυνση οι αγορές στην Ευρώπη - Προσπάθεια επαναφοράς στα κέρδη
12:34