ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένη η κίνηση κατά την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Αυξημένη η κίνηση κατά την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα
Αυξημένη κίνηση στα διόδια στο ρεύμα προς Αθήνα (Φωτογραφία αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ

Συνεχίζεται η επάνοδος των εκδρομέων του Πάσχα στην Αττική με την κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, σύμφωνα με την Τροχαία.

Προβλήματα παρατηρούνται στην Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα και συγκεκριμένα στα διόδια του Ισθμού όπου υπάρχει αρκετή ανάσχεση καθώς και στην διόδια της Ελευσίνας.

Αντίθετα καλύτερη είναι η εικόνα στην Αθηνών-Λαμίας όπου και υπάρχει μικρή ανάσχεση στα διόδια των Αφιδνών.

Από τις 06:00 μέχρι τις 18:00 σήμερα, Δευτέρα, έχουν επιστρέψει στην Αττική συνολικά 75.444 αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα 41.958 αυτοκίνητα πέρασαν από την Αθηνών- Κορίνθου και 33.486 από την Αθηνών - Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 22:00 σήμερα ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ενώ την Τρίτη (26/4) η απαγόρευση θα ισχύει από τις 11:00 έως τις 23:00.

Η Τροχαία σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών και απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Στο λιμάνι του Πειραιά, η κίνηση από το πρωί της Δευτέρας ήταν αυξημένη, αν και αρκετοί επέλεξαν να εκμεταλλευτούν την αργία και να κάνουν μια μονοήμερη εκδρομή στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Δεν αποκλείεται επίσης η επιστροφή των εκδρομέων να μοιραστεί λόγω του τριημέρου της Πρωτομαγιάς που ακολουθεί.

Ρεκόρ πενταετίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έγινε ρεκόρ πενταετίας σε ό,τι αφορά την έξοδο από την Αθήνα για τις γιορτές του Πάσχα.

Περισσότερα από 325.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα. Είναι ενδεικτικό πως προ κορωνοϊού το 2019 είχαν φύγει 217.000 οχήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ