ΕΛΛΑΔΑ

Γονείς 4χρονης Μαρίας: «Πάμε να δούμε το παιδί μας» (vid)

Γονείς 4χρονης Μαρίας: «Πάμε να δούμε το παιδί μας» (vid)

Αγκαλιασμένοι έφτασαν πριν από λίγο οι γονείς της μικρής Μαρίας- Ειρήνης στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφια για να δουν μετά από αρκετές ημέρες ταλαιπωρίας τη μικρή τους κόρη.

Εισερχόμενοι στο νοσοκομείο δήλωσαν πως έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και πως αύριο, που είναι η γιορτή της, θα τους επιτραπει να πάρουν σπίτι τη μικρή Μαρια - Ειρήνη.

Οι γονείς ανέβηκαν στον πέμπτο όροφο του νοσοκομείου παίδων όπου νοσηλεύεται η μικρή Μαρία.

“Της υποσχέθηκα ότι δεν θα την αφήσω ξανά ποτέ μόνη της γιατί μου είπε ότι φοβάται όταν δεν είμαι μαζί”, ανέφερε η μητέρα της 4χρονης Μαρίας εξερχόμενη της εισαγγελίας Αθηνών.

Οι γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι από το Αυτόφωρο Μονομελές

Πλημμελειοδικείο μέχρι τις 6 Μαΐου οπόταν και ορίστηκε η νέα δικάσιμος. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Ο πατέρας και η μητέρα της 4χρονης συνεχίζουν να θεωρούν ότι κάποιος άρπαξε το παιδί και αυτό κατέθεσαν στον εισαγγελέα. Για την αστυνομία, όμως, το σενάριο της απαγωγής δεν στηρίζεται από κανένα στοιχείο και οι αξιωματικοί της ασφάλειας θεωρούν ότι το παιδί έφυγε από την επιτήρηση των γονέων και έζησε αυτήν τη σκληρή, για την ηλικία της περιπέτεια.

“Διέφυγε της προσοχής μας για ένα λεπτάκι. Άφησα τα παιδιά στον άνδρα μου και πήγα λιγάκι μέσα στην κουζίνα. Αμέσως αρχίσαμε να την ψάχνουμε αλλά δεν μπορέσαμε να την βρούμε πουθενά. Μετά από μερικά λεπτά πήραμε την αστυνομία, το Χαμόγελο του Παιδιού, τους διασώστες. Είχαν μαζευτεί πάνω από 200 άτομα”, είπε η μητέρα.

“Το παιδί είναι καλά. Από κει και πέρα τώρα, όταν θα μπορέσει να μιλήσει θα μιλήσει μοναχό του. Εμείς δεν αφήσαμε κανένα παιδί στο δρόμο, γιατί ακούσαμε ότι τα αφήσαμε σε δάση και τέτοια”, ανέφερε ο πατέρας της.

“Το παιδί διέφυγε για ένα λεπτό από την προσοχή μας. Κινητοποιηθήκαμε αμέσως. Εμείς φωνάξαμε την αστυνομία, εμείς φωνάξαμε το Χαμόγελο του Παιδιού, εμείς ζητήσαμε ελικόπτερο και δεν μας το δώσανε. Είχαμε τους διασώστες, είχαμε τα ΕΜΑΚ, είχαμε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Βοήθησαν οι φίλοι μας και τους ευχαριστούμε”, σημείωσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, παραμένει το παιδί στο νοσοκομείο Παίδων, μέχρι να ορίσει ο εισαγγελέας κοινωνικό λειτουργό, ο οποίος θα εξετάσει τις συνθήκες στο σπίτι των γονιών της μικρής και αν δώσει τη συγκατάθεσή του, θα επιστρέψει στην κατοικία της. Η παρουσία του κοινωνικού λειτουργού θα συνεχιστεί και μετά την επιστροφή της.

Η νέα εκδοχή του παππού

Σύμφωνα με όσα λέει στους δημοσιογράφους, ο παππούς της τετράχρονης, η μικρή Μαρία έφυγε από το μέρος που ήταν με τους γονείς της καθώς φοβήθηκε από το γαύγισμα του σκυλιού. Στη συνέχεια εικάζει ότι εμφανίστηκε άγνωστος, ο οποίος σύμφωνα με όσα λέει ο παππούς, είπε στην τετράχρονη ότι θα την πάει στη μητέρα της αλλά αντ’ αυτού την έβαλε στο αυτοκίνητό του και έφυγε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ