ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει ο καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς: Έρχονται βροχές, πέφτει η θερμοκρασία

Αλλάζει ο καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς: Έρχονται βροχές, πέφτει η θερμοκρασία
«Βουτιά» έως και 8 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές αναμένεται να κάνει ο υδράργυρος το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Με συννεφιές, βροχές αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα γιορτάσουμε το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις για τον καιρό της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αλλά και του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει αραιές συννεφιές την Πέμπτη 28 Απριλίου, οι οποίες ωστόσο δεν θα δώσουν φαινόμενα, όμως από την Παρασκευή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας που θα συνεχιστεί και το Σάββατο, με τον υδράργυρο να κάνει βουτιά ακόμη και έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, από το Σάββατο αναμένονται βροχές στη Μακεδονία, ενώ από το απόγευμα της Δευτέρας θα έχουν επεκταθεί σε τοπικό βαθμό, σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και λασποβροχές.

ΕΜΥ: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Συννεφιά, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει και η ΕΜΥ στην πρόγνωσή της για τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Την Πέμπτη 28 Απριλίου προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στη Μακεδονία τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 25 με 27 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 29 Απριλίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στη Μακεδονία από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Το Σάββατο 30 Απριλίου προβλέπονται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Την Κυριακή 1η Μαϊου προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Δευτέρα 2 Μαίου αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ