ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες στον υπεύθυνο συντήρησης των παιδικών χαρών του δήμου

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες στον υπεύθυνο συντήρησης των παιδικών χαρών του δήμου
Το 8χρονο κορίτσι χειρουργήθηκε στο χέρι μετά το ατύχημα που είχε σε παιδική χαρά της Θεσσαλονίκης INTIME/ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο υπεύθυνος συντήρησης των παιδικών χαρών του δήμου, μετά το σάλο που ξέσπασε για το ατύχημα που είχε ένα 8χρονο κορίτσι την ώρα που έκανε τσουλήθρα και έχασε το δάχτυλό της.

Ο 62χρονος Προϊστάμενος Διεύθυνσης Κατασκευών και Συντήρησης του τμήματος Συντήρησης Δημοτικών Κτιρίων του δήμου Θεσσαλονίκης, συνελήφθη από τις αρχές στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σήμερα Τρίτη (3/5) αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τις παιδικές χαρές με τη συμμετοχή του δημάρχου, αντιδημάρχων και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

«Πάνε παιδάκια να παίξουν και κινδυνεύει η ζωή τους»

«Ανέβηκε στην τσουλήθρα να παίξει και κινδυνεύει να χάσει το δάχτυλό της», είπε στην ΕΡΤ3 , ο πατέρας της 8χρονης που τραυματίστηκε στην παιδική χαρά, το απόγευμα της Πρωτομαγιάς, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ο τραυματισμός του παιδιού οφείλεται σε μία κακοτεχνία της τσουλήθρας. «Με ενδιαφέρει το παιδί, να αποκατασταθεί η υγεία του και να σωθεί το δάχτυλό του. Θέλω να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος. Πάνε παιδάκια να παίξουν και κινδυνεύει η ζωή τους» είπε ο ίδιος.

Η μητέρα του παιδιού υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το σοκαριστικό ατύχημα.

Όσο για το πώς έγιναν όλα, ο πατέρας της 8χρονης λέει πως μεταξύ της τσουλήθρας και του τοιχώματος της λαμαρίνας υπήρχε κενό, με αποτέλεσμα το δάχτυλο του παιδιού να μπει ανάμεσα και να κοπεί.

Το παιδί που έχει υποβληθεί σε 6ωρο χειρουργείο, φώναζε στο νοσοκομείο «Τι εφιάλτη ζω».

Πώς έγινε το ατύχημα

Το περιστατικό έγινε το απόγευμα όταν το παιδί έκανε τσουλήθρα και ακρωτηριάστηκε στο μικρό δάχτυλο του δεξιού της χεριού.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και οι γιατροί έκαναν συγκόλληση.

Όπως αναφέρει το voria.gr, τα πρώτα μηνύματα από την επέμβαση που στο παιδί είναι αισιόδοξα, ωστόσο θα χρειαστεί να περάσουν κάποιες μέρες για να είναι σίγουροι οι γιατροί ότι όλα πήγαν καλά.

Την ίδια ώρα, η μητέρα του παιδιού κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και επιθυμεί ποινική δίωξη για το ατύχημα που συνέβη στο παιδί της.

Στην μοιραία τσουλήθρα τοποθετήθηκαν κόκκινες κορδέλες και ένα προειδοποιητικό σημείωμα για την επικινδυνότητα της.

Είχε αφαιρεθεί κι άλλο ακατάλληλο παιχνίδι

Γραπτή ανακοίνωση για τον σοβαρό τραυματισμού 8χρονου κοριτσιού στην παιδική χαρά στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης την Κυριακή, εξέδωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και βιώσιμης κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.

Σε αυτή αφού εκφράζει τη θλίψη και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του κοριτσιού, που οδηγήθηκε στο χειρουργείο για να σωθεί το δάκτυλό της, αναφέρει ότι ο τελευταίος τεχνικός έλεγχος στα παιχνίδια της παιδικής χαράς, έγινε την περασμένη Παρασκευή, οπότε μάλιστα αφαιρέθηκε άλλο παιχνίδι που είχε κριθεί μη κατάλληλο.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου για το ατυχές περιστατικό που συνέβη χτες, σε παιδική χαρά στην περιοχή της νέας παραλίας. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια -από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα τους και ενημερωνόμαστε διαρκώς για την πορεία της υγείας του παιδιού», ανέφερε ο κ. Εφραίμ Κυριζίδης και σημείωσε πως, «η παιδική χαρά παραμένει σφραγισμένη, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου και οι εργασίες αποκατάστασης που θα κριθούν απαραίτητες».

Όπως ο ίδιος επισήμανε, οι έλεγχοι στην εν λόγω παιδική χαρά είναι τακτικοί, αλλά σε κανέναν από αυτούς δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στο παιχνίδι όπου σημειώθηκε το ατύχημα του παιδιού. Ο τελευταίος έλεγχος έγινε την περασμένη Παρασκευή, οπότε μάλιστα αφαιρέθηκε άλλο παιχνίδι που είχε κριθεί μη κατάλληλο.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και βιώσιμης κινητικότητας, υπογράμμισε πως «ο δήμος Θεσσαλονίκης, έχοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την καταλληλότητα των χώρων όπου παίζουν τα παιδιά, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών που εκτείνονται στα όριά του, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη. Ειδικότερα, προβλέπεται η συνολική αναβάθμιση 25 παιδικών χαρών και η συντήρηση των υπολοίπων 37 που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε 17 παιδικές χαρές θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά όργανα προσβάσιμα και σε παιδιά με αναπηρίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ