ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 3χρονης στο νοσοκομείο: «Επί 11 μέρες δεν είχε γίνει διάγνωση» καταγγέλλει ο δικηγόρος

Θάνατος 3χρονης στο νοσοκομείο: «Επί 11 μέρες δεν είχε γίνει διάγνωση» καταγγέλλει ο δικηγόρος
Ο δικηγόρος της οικογένειας της 3χρονης κατήγγειλε ότι καθυστέρησαν να κάνουν εξετάσεις στο παιδί (Φωτογραφία αρχείου) INTIME / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ιατρικές παραλήψεις καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας της 3χρονης που νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και κατέληξε κάτω από αδιευρίνιστες συνθήκες στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το παιδί είχε εισαχθεί αρχικά στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο και λίγες ημέρες μετά, μεταφέρθηκε στο «Ιπποκράτειο» όπου και κατέληξε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς καταγγέλλει στην τοπική ιστοσελίδα grtimes ότι έγιναν σοβαρές ιατρικές παραλείψεις στα νοσοκομεία όπου και νοσηλεύτηκε το παιδί.

«Επί 11 μέρες δεν είχαν καταλήξει στη διάγνωση για την κατάσταση της υγείας του παιδιού. Την 11η ημέρα το έστειλαν με κορεσμό οξυγόνου στο Ιπποκράτειο και μέσα σε δύο ώρες πέθανε. Πήγε στο νοσοκομείο με ένα απλό πρήξιμο στον αστράγαλο και χαμηλό πυρετό και το ψάχνανε 11 μέρες», ανέφερε ο κ. Διαλυνάς.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα μεταφέρει επίσης ο κ. Διαλυνάς δεν έχει παραδοθεί ακόμα στην ιατροδικαστή, το ενημερωτικό σημείωμα από το πρώτο νοσοκομείο, για την πορεία της νοσηλείας του παιδιού.

«Ακόμα και όσον αφορά στη νοσηλεία του παιδιού, έγιναν σοβαρές παραλείψεις. Το παιδί το είχαν αναλάβει οι ειδικευόμενοι, ενώ αναφέρθηκε ότι καθυστέρησαν να του κάνουν εξετάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με την έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου, αναφέρει ότι θα διερευνηθούν στο μέγιστο,ενώ ο ίδιος τονίζει ότι θα αναγκαστεί να ζητήσει μέσω εισαγγελίας τον ιατρικό φάκελο από το νοσοκομείο.

Ήδη στη σορό του παιδιού διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή ενώ διαπιστώθηκε ανεπάρκεια σε ζωτικά όργανα.

Έρευνα με εντολή Πλεύρη για τις συνθήκες νοσηλείας του παιδιού

Ο αιφνίδιος θάνατος του παιδιού προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ζήτησε να διερευνηθούν οι συνθήκες νοσηλείας του παιδιού, καθώς οι γονείς μιλούν για ιατρικό λάθος.

Αναμένεται η ιστολογική και κυτταρολογική εξέταση των Ιατροδικαστών και αν υπάρξουν ευρήματα στο πόρισμά τους, μπορεί να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα Voria.gr, οι εκτιμήσεις των θεραπόντων γιατρών για τον θάνατο του κοριτσιού ήταν ανακοπή και πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν πως το παιδί μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Κυριακής με υψηλό πυρετό και πολυοργανική ανεπάρκεια από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δύο ώρες αργότερα.

Η περιπέτεια που κατέληξε σε τραγωδία για το τρίχρονο κοριτσάκι ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο.

Μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μετά τη βιοψία που πραγματοποιήθηκε, αποκλείστηκε τόσο το ενδεχόμενο οξείας συστηματικής αγγειίτιδας, όσο και εκείνο του long covid, καθώς εντοπίστηκαν αντισώματα στον οργανισμό του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Ιπποκράτειο, Γιώργος Δόντσιος σημείωσε ότι οι γιατροί έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί ο θάνατος της 3χρονης και ανέφερε ότι περαιτέρω αποτελέσματα θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση που έχει διαταχθεί.

Έρευνα για το αιφνίδιο περιστατικό διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Τούμπας - Τριανδρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ