ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2022: Δύο καλά νέα και μια σημαντική αλλαγή στο μηχανογραφικό

Πανελλήνιες 2022: Δύο καλά νέα και μια σημαντική αλλαγή στο μηχανογραφικό
Εξηγώντας πώς λειτουργεί το νέο σύστημα είπε ότι «ο βαθμός στο μάθημα με άριστα το 20 επί τον συντελεστή του μαθήματος που είναι ποσοστό μας δίνει τα μόρια για το μάθημα» ΙΝΤΙΜΕ

Δύο καλά νέα και μια σημαντική αλλαγή περιλαμβάνουν οι πανελλήνιες 2022 όπως εξήγησε το πρωί της Τετάρτης ο μαθηματικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, το πρώτο καλό νέο είναι ότι «το διπλό μηχανογραφικό που θα έκαναν τα παιδιά φέτος αναβάλλεται και έτσι θα έχουμε ένα μηχανογραφικό συν το μηχανογραφικό για τα ΙΕΚ».

Το δεύτερο «ακόμα πιο καλό νέο είναι ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι τις 10 Αυγούστου γιατί αυτό μειώνει κατά 2-3 εβδομάδες την αναμονή και θα επιτρέψει στους γονείς να κινηθούν πιο άνετα για παιδιά που θα χρειαστεί να ζήσουν στην επαρχία».

Όσον αφορά τη μεγάλη αλλαγή ο κ. Στρατηγάκης αναφέρθηκε στον τρόπο υπολογισμού των μορίων καθώς φέτος κάθε τμήμα ορίζει συντελεστή βαρύτητας ανά μάθημα.

Εξηγώντας πώς λειτουργεί το νέο σύστημα είπε ότι «ο βαθμός στο μάθημα με άριστα το 20 επί τον συντελεστή του μαθήματος που είναι ποσοστό μας δίνει τα μόρια για το μάθημα».

Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Το διάστημα 3 - 10 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 2 μέχρι 17 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων. Η αρχή των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη 2 Ιουνίου.

Πρόγραμμα Πανελληνίων 2022 - Οι μαθητές των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) εξετάζονται:

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ