ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Σταδιακή βελτίωση και άνοδος θερμοκρασίας την Πέμπτη

Καιρός: Σταδιακή βελτίωση και άνοδος θερμοκρασίας την Πέμπτη
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ΙΝΤΙΜΕ

Βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι άνεμοι θα είναι Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ στα Δωδεκάνησα και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Τα φαινόμενα είναι πιθανό να συνοδευτούν πρόσκαιρα από χαλαζόπτωση. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν, δίνοντας όμβρους τοπικού χαρακτήρα ή μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 26, στην Ήπειρο από 7 έως 25 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 23 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί με εντάσεις 5-7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νοτιοανατολικοί με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ