ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 3χρονης στο Ιπποκράτειο: Οι γιατροί ερευνούν νόσο Kawasaki και long covid

Θάνατος 3χρονης στο Ιπποκράτειο: Οι γιατροί ερευνούν νόσο Kawasaki και long covid
Οι γονείς κατέθεσαν μήνυση προκειμένου να μάθουν την αιτία που πέθανε το τρίχρονο παιδί τους INTIME(Φωτογραφία αρχείου)

Απαντήσεις για τα αιτία θανάτου του 3χρονου παιδιού τους στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη αναζητούν οι γονείς του.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα βρούμε κάποια απάντηση. Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς, δεν έχουμε τα δεδομένα, καθώς ακόμα δεν έχουμε παραλάβει τον ιατρικό φάκελο», λέει η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, Κατερίνα Αποστολίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η ίδια σημειώνει πως το παράπονο των γονιών είναι ότι δεν έγιναν εγκαίρως οι εξετάσεις.

«Οι γονείς μου ανέφεραν, αλλά πρέπει να διασταυρωθεί και από τον ιατρικό φάκελο, ότι από την πρώτη μέρα οι γιατροί τους είπαν ότι την επόμενη μέρα θα γίνει η αξονική και κάθε μέρα το ανέβαλλαν. Έγινε δηλαδή με καθυστέρηση», επισήμανε.

Ως προς τη διάγνωση των γιατρών, δήλωσε ότι σύμφωνα με τους γονείς, μέσα στις παθήσεις που διερευνούσαν ήταν η νόσος Kawasaki και το long covid, καθώς σε τυχαίο έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν αντισώματα κορωνοϊού στο παιδί.

Ο Γολγοθάς της οικογένειας ξεκίνησε τη Μ. Τρίτη όταν πήγαν το τρίχρονο κοριτσάκι τους στο νοσοκομείο επειδή είχε πρηστεί ο αστράγαλός της.

Οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη νοσηλεία της, με την κατάσταση της υγείας της συνεχώς να επιδεινώνεται.

«Το παιδί ψηνόταν στον πυρετό και ακόμα ψάχνουν την αιτία»

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Τι ήταν αυτό; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε. Απολύτως τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια», δήλωσε στο ThessToday.gr η μητέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Η οικογένεια προσπαθεί να δώσει δύναμη ο ένας στον άλλον, αρνούμενοι να δεχθούν ότι το κοριτσάκι τους έφυγε τόσο άδικα και -ότι ακόμη και τώρα- κανείς δεν τους δίνει μια σαφή απάντηση για το τι πραγματικά συνέβη.

«Θα ζητηθούν ευθύνες. Δεν ξέρουμε τίποτα ακόμη. Το θέμα όμως δεν θα σταματήσει εδώ» ξεσπά η γιαγιά της μικρής στο ThessToday.gr και προσθέτει:

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε και γιατί καθυστέρησαν τόσο πολύ οι γιατροί, λόγω Πάσχα».

Η μήνυση που κατατέθηκε από τους γονείς του παιδιού στο Α.Τ. Τούμπας, εκφράζοντας υποψίες περί ιατρικού λάθους, προκάλεσαν ακόμη και την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

«Οι εξετάσεις που ήταν να γίνουν, όλο αναβάλλονταν και όταν τις ξεκίνησαν, ήταν ήδη πολύ αργά», αναφέρει η γιαγιά του κοριτσιού, με τον παππού να συμπληρώνει: «Το παιδί ψηνόταν στον πυρετό και αυτοί το… έψαχναν. Ακόμη στο ψάξιμο είναι».

«Θα ξεψαχνιστούν όλα. Δεν θα μείνει τίποτα κρυφό. Είναι τραγικό, πιο τραγικό δεν γίνεται» επισημαίνει η γιαγιά, που είδε το εγγονάκι της να φεύγει από τη ζωή τόσο πρόωρα, ενώ νοσηλευόταν επί δέκα ημέρες σε ένα από μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ