ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο: Αποχαιρετιστήρια δεξίωση προς τιμή του Τζέφρι Πάιατ

Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο: Αποχαιρετιστήρια δεξίωση προς τιμή του Τζέφρι Πάιατ
Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος με τον απερχόμενο πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο λόφο του Λυκαβηττού με θέα τον Αττικό ουρανό και την Αθήνα, τίμησαν τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, για την πολύτιμη συνεισφορά του στην ισχυροποίηση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, την προώθηση των μεγάλων επενδυτικών πρωτοβουλιών και τη θερμή του φιλία και υποστήριξη στη χώρα μας.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκαν οι άρρηκτοι δεσμοί με το Επιμελητήριο, οι οποίοι και θα συνεχισθούν και από την νέα θέση του κ. Πάιατ ως US Assistant Secretary of Energy Resources.

Η θητεία του Τζέφρι Πάιατ, σε αυτά τα 6 χρόνια, συνδυάστηκε με ένα πλήθος παρεμβατικών δράσεων και πρωτοβουλιών του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με καταλύτη την παρουσία των ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2018, γεγονός που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός επενδυτικού κύματος από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τη χώρα μας και μιας διασύνδεσης ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ που έχει οδηγηθεί στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Στον απερχόμενο Πρέσβη απονεμήθηκε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου τιμητικός Πάπυρος για την υποστήριξη και συνεισφορά στο υψηλότατο επίπεδο συνεργασίας και φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ σε μια κίνηση συμβολισμού για την αγάπη του απερχόμενου Πρέσβη στην ποδηλασία, του δόθηκαν οι επίσημες εμφανίσεις της Εθνικής Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος, αναφερόμενος στα 6 χρόνια θητείας του Τζέφρι Πάιατ σημείωσε:

«Μετά από σχεδόν έξι χρόνια θητείας σας στη χώρα μας, αφήνετε παρακαταθήκη ένα πλούσιο και ουσιαστικό έργο, στο πλαίσιο του οποίου οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ οδηγήθηκαν στο υψηλότερο σημείο. Αυτός ο κύκλος φωτίστηκε από την παρουσία σας και ένα ρόλο καθοριστικό και ταυτόχρονα εμβληματικό, σε μια θέση καίριας ευθύνης, σε δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες, με τα γεγονότα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Στο πρόσωπό σας αναγνωρίζουμε έναν συνοδοιπόρο που συνέβαλλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη των μεγάλων αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, με εμβληματική στιγμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2018, με τις ΗΠΑ, ως τιμώμενη χώρα - εκεί που όλα ξεκίνησαν - έναν υποστηρικτή της Ελλάδας στο πλαίσιο του σεβασμού των αρχών του διεθνούς δικαίου, και ένα φίλο των Ελλήνων, όλων ημών στο Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο και εμού προσωπικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ