ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Στραγγάλισε τη γυναίκα του και προσπάθησε να καλύψει το έγκλημα

Καβάλα: Στραγγάλισε τη γυναίκα του και προσπάθησε να καλύψει το έγκλημα
Ο δράστης σκότωσε τη γυναίκα του και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών μέσα στο φαρμακείο της Στραγγάλισε τη γυναίκα του και προσπάθησε να καλύψει το έγκλημα

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία στην Καβάλα από τη νέα γυναικοκτονία, που σημειώθηκε και έρχεται να προστεθεί στην λίστα με τα δεκάδες παρόμοια περιστατικά των προηγούμενων μηνών.

Αυτή τη φορά ο 55χρονος καθ' ομολογία δράστης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στραγγάλισε την 43χρονη σύζυγό του, φαρμακοποιό και μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών τους, 10 και 6 ετών μέσα στο φαρμακείο τους στις Πηγές του Δήμου Νέστου.

Αρχικά ο δράστης φέρεται να προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του προσποιούμενος ότι το φαρμακείο δεν θα ανοίξει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων της γυναίκας του. Όταν όμως συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να κρύψει το έγκλημα φέρεται ότι κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας: «Έκανα κακό στη σύζυγό μου», και στη συνέχεια προσπάθησε δίχως αποτέλεσμα, να δώσει τέλος στη ζωή του.

Οι αστυνομικοί σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kavalapost.gr τον βρήκαν στο φαρμακείο, με την άτυχη γυναίκα να είναι νεκρή σε ένα ράντζο που υπήρχε στο κατάστημα. Ο θάνατός της χαρακτηρίζεται ασφυκτικός.

Προβλήματα στον γάμο τους φέρεται να αντιμετώπιζαν ο 55χρονος και η 43χρονη φαρμακοποιός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Star, η 43χρονη μητέρα δύο παιδιών, ηλικίας 6 και 10 ετών, είχε ζητήσει από τον 55χρονο να χωρίσουν και μάλιστα είχε δρομολογήσει τις διαδικασίες για την έκδοση διαζυγίου.

Ο 55χρονος φέρεται ζήλευε παθολογικά τη σύζυγό του.

Μετά τον φόνο κάλεσε την υπάλληλο του φαρμακείου

Σύμφωνα με το STAR, ο 55χρονος, αφού είχε σκοτώσει τη σύζυγό του, κάλεσε στο τηλέφωνο την υπάλληλό της στο φαρμακείο.

Της ζήτησε να του φέρει στο φαρμακείο τα εφεδρικά κλειδιά, λέγοντας ότι μπλόκαρε ο μηχανισμός στα στόρια και δεν μπορούσε να τα ανεβάσει.

Η υπάλληλος πήγε, του έδωσε τα κλειδιά, με τον ίδιο να ανεβάζει τα στόρια, να τα ξανακατεβάζει και να μην τα ανεβάσει πάλι ξανά.

Αυτό κίνησε την περιέργεια των κατοίκων της περιοχής, ότι κάτι δεν πάει καλά.

Στην περιοχή περιγράφουν την δολοφονημένη σύζυγο ως μια κοινωνική και δοτική γυναίκα, που πρόσφερε απλόχερα τη βοήθειά της σε όσους είχαν ανάγκη.

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση της υπαλλήλου του φαρμακείου με την οποία αποχαιρετά την άτυχη 43χρονη.

«Το φαρμακείο στις Πηγές βάφτηκε κόκκινο …Τα παιδιά σου είναι και δικά μου παιδιά», αναφέρει στην ανάρτησή της και συνεχίζει:

«Γιατί; Σε μια στιγμή να τελειώνουν όλα… Γιατί τόσος πόνος; Τα παιδάκια σου ακριβώς ίδια ηλικία με τα δικά μου. Ποιος να τα εξηγήσει το γιατί; Δεν υπάρχει. Μόνο πόνος. Τόσος πόνος. Καλό παράδεισο Αίντα!!! Δεν πιστεύω αυτό που γράφω», λέει στην ανάρτηση της η υπάλληλος της αδικοχαμένης γυναίκας και καταλήγει: «Τόσο άδικα. Καλό ταξίδι αγαπημένη …».

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για μια ήσυχη οικογένεια που δεν έδωσε ποτέ δικαιώματα.

«Είμαστε σοκαρισμένοι. Δεν πιστεύουμε ότι έγινε αυτό το πράγμα. Ήταν μια αγαπημένη οικογένεια. Ευγενικοί άνθρωποι. Δεν έδωσαν ποτέ δικαίωμα. Το Πάσχα ήταν όλοι στην εκκλησία. Έδειχναν αγαπημένοι, κανείς στο χωριό δεν υποπτεύονταν το παραμικρό. Η κοπέλα ήταν πάντα πρόσχαρη. Ο άντρας της δεν κινούνταν πολύ στο χωριό, αλλά έδειχνε ήσυχος άνθρωπος. Όλοι σκεφτόμαστε τα δύο ανήλικα παιδιά τους και το σοκ που υπέστησαν», δήλωσε στο kavalapost ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης.

«Ο σύζυγός της ήταν ένας άνθρωπος πολύ μαζεμένος στο να μιλήσει. Η κοπέλα ήταν έξω καρδιά», είπε άλλος κάτοικος του χωριού στο Star.

Να σημειωθεί ότι ο δράστης που φέρεται ότι προσπάθησε να αυτοκτονίσει μετά την αποτρόπαια πράξη του, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου νοσηλεύεται.

ΕΛΑΣ: Ασφυκτικός θάνατος από τα χέρια του δράστη

Για ασφυκτικό θάνατο που προκλήθηκε από τα χέρια του δράστη κάνει λόγο η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας στην ανακοίνωση της, για τη δολοφονία της 43χρονης φαρμακοποιού. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο δράστης αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματος του, με μαχαίρι και κοπίδι τα οποία κατασχέθηκαν.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Συνελήφθη σήμερα (6/5) πρώτες πρωινές ώρες σε οικισμό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 55χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε βάρος της 43χρονης ημεδαπής συζύγου του.

Συγκεκριμένα χθες απογευματινές ώρες, ανωτέρω δράστης ευρισκόμενος στο χώρο εργασίας της 43χρονης, της προκάλεσε με τα χέρια του ασφυκτικό θάνατο, ενώ στη συνέχεια αυτοτραυματίσθηκε με μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματος του.

Έπειτα από τηλεφωνική κλήση του 55χρονου στο Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, κατά την οποία ενημέρωσε για το συμβάν, αστυνομικοί του ανωτέρω Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας μετέβησαν στο σημείο, όπου εντόπισαν την θανούσα και τον δράστη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας.

Ο δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο ανωτέρω νοσοκομείο.

Κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, ένα κοπίδι και μία θήκη μαχαιριού.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ