ΕΛΛΑΔΑ

Αιδηψός: Απών από τη δίκη του ο κατηγορούμενος για την κακοποίηση γάτας - Επικαλέστηκε ασθένεια

Αιδηψός: Απών από τη δίκη του ο κατηγορούμενος για την κακοποίηση γάτας - Επικαλέστηκε ασθένεια
Το δικαστήριο όρισε νέα ημερομηνία για να δικαστεί ο 30χρονος που κακοποίησε το γατάκι Screengrab

Απουσίαζε από τη δίκη του ο κατηγορούμενος για την κακοποίηση γάτας στην Αιδηψώ, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο κατηγορούμενος μέσω του δικηγόρου του έδωσε έγγραφο του νοσοκομείου ΚΑΤ σύμφωνα με το οποίο έπαθε έγκαυμα αριστερού μηρού βάσει και του χορηγήθηκε επτά ημέρες αναρρωτική άδεια ενώ ο δικηγόρος του είπε ότι επιθυμεί να παρίσταται στο δικαστήριο.

Η εισαγγελέας της έδρας σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα eviathema.gr, πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα του τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα υγείας που εμπόδιζε την παράσταση του στη δικη.

Ωστόσο το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη για τις 16 Μαϊου και επέβαλλε πρόστιμο 200 ευρώ για ελιπομαρτυρία στους δύο μάρτυρες υπεράσπισης που επίσης δεν εμφανίστηκαν.

Στο εισαγγελέα με καλυμμένο το πρόσωπο

Ο δράστης που κακοποίησε το γατάκι, είχε οδηγηθεί την περασμένη Τρίτη στον εισαγγελέα Χαλκίδας.

Φορώντας κουκούλα με την οποία είχε καλύψει τα χρακτηριστικά τα προσώπου του, ο 30χρονος, δεν είπε λέξη στους δημοσιογράφους όταν τον ρώτησαν αν έχει μετανιώσει για την κακοποιητική συμπεριφορά του.

Κατηγορείται για πλημμέλημα που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε έτη.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 30χρονος είναι Αλβανικής καταγωγής και σεσημασμένος για υπόθεση ναρκωτικών. Ταυτοποιήθηκε από το τατουάζ που έχει στο πόδι του και το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο που είχε ανεβάσει η παρέα του και στο οποίο αποτυπωνόταν η αποτρόπαιη πράξη τους.

«Παίζαμε με τις γάτες, όπως παίζουν όλοι», είχε πει σύμφωνα με πληροφορίες στους αστυνομικούς.

«Σιγά που σκοτώσαμε το γατί»

Μάλιστα ο 30χρονος που σε βίντεο στα social media φαίνεται να κακοποιεί τη γάτα κλωστώντας την και ρίχνοντάς την στη θάλασσα σε παραλία της Αιδηψού, επιχείρησε με ύβρεις να δικαιολογήσει την πράξη του.

«Ένα ουζάκι παραπάνω, χα, χου χου, κάναμε μια μαλ***. Στην ουσία δεν κλωτσήσαμε, σπρώξαμε το γατί και έπεσε κάτω στο χαλίκι, στην παραλία», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του.

Αναλυτικά όσα έγραφε σε ανάρτησή του:

«Το 90% από αυτούς που μου έχουν στείλει και βρίζουν δεν έχουν καν σκύλο και γάτα στο σπίτι τους. Ας πάνε να πάρουνε και μετά να βγούνε να μιλήσουνε για αδέσποτα και κακομεταχείριση. Δεν ανέβασα τα σκυλιά και τα γατιά μου για να σας δείξω ότι είμαι άγιος και το καλύτερο παιδί που υπάρχει», αναφέρει και συνεχίζει:

«Μην το πάμε εκεί πέρα, για να εμπέδωσει ότι δεν είμαι ό,τι να 'ναι και κανένα μαλ******ο που βγαίνει στον δρόμο και κοπανά σκυλιά και γατιά. Σας ξαναείπα μια μ****** ήταν, ζήτησα συγγνώμη προσωπικά. Βία δεν είναι μόνο αυτό που πράξαμε στο βίντεο. Βία είναι αυτό που κάνετε εσείς σε μένα. Το αν θα πρέπει να μου μιλήσετε έτσι, αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο (...). Το αν θέλετε να μάθω για αυτή την πράξη να μάθω και να πάθω, να πάτε στο δικαστήριο (...). Να φάω την ποινή μου, όπως λέτε και εσείς».

«Για να λήξει εδώ το θέμα, να μην υπάρχει συνέχεια από εμένα (...) ένα συγγνώμη για αυτό που έγινε χθες. Ναι, δεν είναι σωστό, δεν είναι ωραίο, ούτε κάτι που έπρεπε να γίνει. Ναι είχαμε πιει πέντε μπύρες παραπάνω, ένα ουζάκι παραπάνω, χα, χου χου, κάναμε μια μαλ***. Στην ουσία δεν κλωτσήσαμε, σπρώξαμε το γατί και έπεσε κάτω στο χαλίκι, στην παραλία».

Στις εικόνες που αναδημοσίευσε η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου από story του ίδιου μάλιστα του δράστη, φαίνεται μια παρέα να είναι σε ταβέρνα όταν πλησίασαν το τραπέζι δύο πεινασμένες γάτες.

Ένας άνδρας με τατουάζ στο πόδι του σηκώνεται, δελεάζει το άτυχο ζώο με ένα ψάρι και στη συνέχεια το κλωτσάει μέσα στη θάλασσα.

Μάλιστα, ακούγονται και γέλια από την παρέα, ενώ προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στο άλλο ζωάκι.

https://www.instagram.com/p/CdCRxagIH59

ΔΗΜΟΦΙΛΗ