ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος του άστεγου

Χανιά: Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος του άστεγου
Οι Αρχές αποδίδουν τον θάνατό του σε εμπρησμό, ώστε να καλυφθούν τα ίχνη του εγκλήματος (φωτ. αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ

Δολοφονήθηκε, τελικά, ο άστεγος ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος, έπειτα από πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την περασμένη Τετάρτη σε σπίτι στα Χανιά.

Οι Αρχές αποδίδουν τον θάνατό του σε εμπρησμό, ώστε να καλυφθούν τα ίχνη του εγκλήματος.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας προέκυψαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας, τα οποία επιβεβαίωσε η νεκροψία νεκροτομή στη σορό του 53χρονου.
Το πτώμα έφερε κακώσεις στο κεφάλι και στο λαιμό, ενώ το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων διαπίστωσε, ότι η πυρκαγιά στο παράπηγμα προκλήθηκε σκοπίμως, από ανθρωπογενή παράγοντα, με χρήση εύφλεκτων υλικών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης ανεύρεσης απανθρακωμένου πτώματος κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, σε χώρο εγκαταλελειμμένης οικίας τις πρώτες πρωινές ώρες της 04.05.2022 στα Χανιά.

Ειδικότερα, από τη διενέργεια αυτοψίας στο χώρο, όπου κατασβέστηκε η πυρκαγιά, από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων προέκυψε, ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε σκοπίμως από ανθρωπογενή παράγοντα, με χρήση εύφλεκτων υλικών. Από τη συνεχιζόμενη έρευνα και προανάκριση, διαπιστώθηκε ότι το πτώμα ανήκει σε 53χρονο ημεδαπό.

Στη συνέχεια και κατόπιν της Ιατροδικαστικής εξέτασης (νεκροψία-νεκροτομή) του πτώματος, προέκυψαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας, καθόσον το πτώμα έφερε κακώσεις στο κεφάλι και το λαιμό.

Το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων λόγω αρμοδιότητας, η οποία συνεχίζει την προανάκριση για την εξιχνίαση της υπόθεσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ