ΕΛΛΑΔΑ

Κάλυμνος: Kατεπείγουσα προκαταρκτική για τον βιασμό 19χρονης φοιτήτριας

Κάλυμνος: Kατεπείγουσα προκαταρκτική για τον βιασμό 19χρονης φοιτήτριας
Στην εισαγγελέα της Κω η 19χρονη INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Στην εισαγγελέα της Κω προσέρχεται το πρωί της Δευτέρας, η 19χρονη φοιτήτρια της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού της Καλύμνου στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης μετά από τη καταγγελία για βιασμό της. 

Υπενθυμίζεται πως η νεαρή, μέσω της δικηγόρου της, καταγγέλλει ότι πήγε να αναφέρει τον βιασμό, αλλά οι αστυνομικοί του Α.Τ. Καλύμνου την απέτρεψαν, γι' αυτό υπέβαλε μήνυση την επόμενη μέρα, σε βάρος του φερόμενου ως βιαστή, σε αστυνομικό της Αθήνας.

Το αστυνομικό τμήμα Καλύμνου, όπως ανέφεραν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστηρίζει ότι δεν απέτρεψαν την κοπέλα να υποβάλει την καταγγελία.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη αναφορά προς το Αρχηγείο, η 19χρονη εμφανίστηκε στο Α.Τ. το μεσημέρι της 14-4-2022 και ανέφερε προφορικά ότι υπέστη βιασμό, κατονομάζοντας συγκεκριμένο άτομο.

Οι αστυνομικοί, πάντα σύμφωνα με την αναφορά τους, την ενημέρωσαν ότι έπρεπε να δώσει έγγραφη κατάθεση, αλλά αυτή ζήτησε να μιλήσει πρώτα με την δικηγόρο της, βγήκε από το τμήμα και δεν επέστρεψε.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί, με εντολή εισαγγελέα προσήγαγαν τον φερόμενο ως δράστη, αλλά και πάλι με εισαγγελική εντολή τον άφησαν ελεύθερο το βράδυ της ίδιας μέρα, καθώς δεν εμφανίστηκε η κοπέλα.

Η 19χρονη παρουσιάστηκε την επόμενη μέρα στο Α.Τ. Περιστερίου, όπου υπέβαλε μήνυση για βιασμό και ο φερόμενος ως δράστης αναζητήθηκε, αλλά δεν βρέθηκε.

Στις 4 Μαΐου, η 19χρονη εμφανίστηκε και πάλι στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου, όπου έκανε μήνυση στην αδελφή τού φερόμενου ως δράστη, για σωματικές βλάβες, εξύβριση και απειλή, αναφέροντας ότι της επιτέθηκε και την ξυλοκόπησε, ενώ και η κατηγορούμενη υπέβαλε μήνυση στην 19χρονη για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η φοιτήτρια θα ζητήσει αναβολή της δίκης για συκοφαντική δυσφήμηση, λόγω αδυναμίας της δικηγόρου της να παραστεί στο δικαστήριο.

Έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων

Τα όσα ισχυρίζονται οι αστυνομικοί σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης θα διερευνηθούν μετά τη διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η παράλληλη έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σημειώνεται πως υπήρξε και παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος ζήτησε να γίνει έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ