Γραβιέρα Νάξου: Προς έλλειψη από τα σούπερ μάρκετ, έχει μειωθεί η παραγωγή
Ανανεώθηκε:
Είδος υπό εξαφάνισης τείνει να γίνει η γραβιέρα Νάξου από τα σούπερ μάρκετ, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρη Καπούνη.
Όπως δήλωσε στο Open ο κ. Καπούνης: «H κτηνοτροφία εκπέμπει SOS. Στη Νάξο έχουμε περίπου 7 τόνους γάλα μείον, αυτό σημαίνει 700 κιλά προϊόν γραβιέρα τη μέρα που δεν το έχουμε. Θα υπάρχει έλλειψη στην αγορά. Προσπαθήσαμε να στηρίξουμε τον παραγωγό. Φέραμε αγελάδες από το εξωτερικό, οι παραγωγοί άρχισαν να μειώνουν το ζωικό προϊόν, δεν είχαν να ταΐσουν. Έχουμε 300 αγελάδες που πήγαν για σφάξιμο. Θα έχουμε συνέχεια. Οι ζωοτροφές είναι στα ύψη, τα λιπάσματα στα ύψη, τα ρεύματα στα ύψη, τα πετρέλαια στα ύψη. Δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε. Ο παραγωγός μπαίνει μέσα, δεν βγάζει μεροκάματο».
Ο ίδιος σημείωσε πως η γραβιέρα δεν φτάνει στα σούπερ μάρκετ καθώς «η παραγωγή μας έχει μειωθεί, έχει φύγει το ζωικό κεφάλαιο από τον κτηνοτρόφο, το ζώο δεν σιτίζεται σωστά, είναι ΠΟΠ προϊόν, δεν μπορούμε να φέρουμε γάλα από αλλού, μόνο με γάλα Νάξου».
Τέλος κάνει έκκληση στην πολιτεία να ακούσει τα προβλήματά τους.
SPONSORED
Πότε σταματούν οι εγγραφές για τους παιδικούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών
04:00
Άνοιξαν οι εγγραφές για τις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων - Ποιο το πρόγραμμα
03:00
Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2026
02:00
Πότε θα καταβληθεί το επίδομα παιδιού - Τα λάθη που «καίνε» τους δικαιούχους
01:00