ΕΛΛΑΔΑ

Με 24ωρη παρουσία ΜΑΤ οι εργασίες για τη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ

Με 24ωρη παρουσία ΜΑΤ οι εργασίες για τη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ
Άγνωστοι που γκρέμισαν με βαριοπούλες το οικοδόμημα που είχε ξεκινήσει μέσα στο πανεπιστήμιο INTIME/ ΧΗΡΑΣ

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και συγκεκριμένα αστυνομικών των ΜΑΤ θα γίνουν οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Οι εικόνες ντροπής που προκάλεσαν άγνωστοι που γκρέμισαν με βαριοπούλες το οικοδόμημα που είχε ξεκινήσει μέσα στο πανεπιστήμιο δεν θέλει κανείς να επαναληφθούν και για αυτόν τον λόγο όταν ο εργολάβος θα ξεκινήσει και πάλι με τα συνεργεία τις εργασίες διμοιρία θα βρίσκεται εκεί 24 ώρες το 24ωρο.

Παρά το γεγονός ότι 100 αστυνομικοί της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα αναλάβουν υπηρεσία στο Αριστοτέλειο, η διμοιρία δεν θα αποχωρήσει εάν πρώτα δεν ολοκληρωθεί το έργο.

Την ίδια ώρα, πάντως, υπάρχει έντονος προβληματισμός στην ηγεσία της Αστυνομίας για το πώς θα αναπτυχθούν οι δυνάμεις της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας μέσα στους χώρους των Ιδρυμάτων, καθώς δεν αποκλείουν να υπάρξουν αντιδράσεις.

Και παρά το γεγονός ότι έχει επιλεγεί αρχικά να κάνουν περιπολίες εξωτερικά των κτηρίων και πάλι η ανησυχία είναι έντονη, καθώς υψηλόβαθμα στελέχη της ηγεσίας δεν αποκλείουν να δημιουργηθεί ένα κίνημα από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που στόχο θα έχει να δημιουργήσουν εστίες έντασης με αφορμή τους αστυνομικούς της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Πάντως, όλοι περιμένουν την απάντηση του ΣτΕ για το εάν θα δώσει το «πράσινο φως» για τη δημιουργία του συγκεκριμένου Σώματος μέσα στην Αστυνομία και μετά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το πού ακριβώς θα διατεθούν οι δυνάμεις.

Το μεγάλο πρόβλημα, πάντως, που διαπιστώνουν στην Κατεχάκη είναι ότι μέχρι στιγμής, ενώ προβλέπεται από τον νόμο δεν έχουν τοποθετηθεί πύλες εισόδου για έλεγχο στα Πανεπιστήμια, ούτε έχουν γίνει οι περιφράξεις των ΑΕΙ στους εξωτερικούς χώρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ