ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Καταθέσεις γιατρών της Πάτρας «καίνε» την Πισπιρίγκου - Στο «μικροσκόπιο» εκατοντάδες SMS

Πάτρα: Καταθέσεις γιατρών της Πάτρας «καίνε» την Πισπιρίγκου - Στο «μικροσκόπιο» εκατοντάδες SMS
Στη δικογραφία υπάρχουν 15 καταθέσεις γιατρών από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο που τονίζουν ότι δεν εξηγείται η ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα (Φωτογραφία αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από τις καταθέσεις γιατρών, αναφορικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα για τον οποίο κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στη δικογραφία υπάρχουν 15 καταθέσεις γιατρών από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο που τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν εξηγείται η ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα, ενώ κρίσιμες για την υπόθεση θεωρούνται τρεις από τις καταθέσεις αυτές, από γιατρούς και μία από νοσηλεύτρια.

Σύμφωνα με το Mega, ένας από τους γιατρούς κάνει λόγο για αφαίρεση του ρινικού οξυγόνου από την Τζωρτζίνα και «φωτογραφίζει» τη μητέρα του παιδιού που έχει προφυλακιστεί για την χορήγηση κεταμίνης.

Μία άλλη γιατρός δήλωσε για την υπόθεση ότι «μας χτύπησε με ράθυμο τρόπο την πόρτα στο γραφείο. "Σαν να ακούγεται το οξύμετρο", μας είπε». Ακόμη μία ανέφερε ότι τους είπε: «Σφυρίζει το οξύμετρο».

Οι γιατροί πήγαν στο δωμάτιο και βρήκαν την Τζωρτζίνα ωχρή και χωρίς σφυγμό. Το κορίτσι δεν ανταποκρινόταν. Αυτό που είναι το καθοριστικό στοιχείο, σύμφωνα με το Mega, είναι ότι η γιατρός είδε την Τζωρτζίνα στη μέση του κρεβατιού, σε πλάγια θέση και χωρίς το ρινικό οξυγόνο.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 11 Απριλίου του 2021 το κορίτσι, που μέχρι τότε ήταν υγιής, υπέστη την «περίεργη» ανακοπή.

«Φως» στην υπόθεση με τη βοήθεια υπερσύγχρονου φασματογράφου

Φως στη διαλεύκανση της υπόθεσης στην Πάτρα για το θάνατο των τριών κοριτσιών αναμένεται να ρίξουν οι αρχές από τα αποτελέσματα των στοιχείων που θα δώσει ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα, το μοναδικό στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τον υπερσύγχρονο φασματογράφο του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που χάρη στην τεχνολογία που διαθέτει μπορεί να εντοπίσει ουσίες σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις, μη ορατές από τα συμβατικά μηχανήματα, αλλά και ουσίες με πολύ μεγάλο μοριακό βάρος, που επίσης δεν μπορούν να ανιχνευτούν με το συμβατικό πρωτόκολλο.

Πηγές του Εργαστηρίου επισημαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτό είναι πολύ χρήσιμο, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου αναλύονται μη συμβατικά υλικά, όπως οι ιστοί σε φορμόλη και τα μπλοκ παραφίνης που πρόκειται να αναλυθούν. Διευκρινίζουν, παράλληλα, ότι είναι άγνωστο το τι θα προκύψει και αναφέρουν ότι, ανάλογα με τα ευρήματα, η διαδικασία θα προχωρά βήμα προς βήμα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι αναλύσεις είναι ταχύτατες, ωστόσο δεν είναι γνωστό πότε θα ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις καθώς αυτό εξαρτάται από τα αποτελέσματά τους.

Χάρη σε αυτό το μηχάνημα, άλλωστε, οι αναλύσεις που γίνονται έχουν επεκταθεί και σε άλλα δείγματα όπως ο μυελός των οστών, τα σκελετικά υπολείμματα που προκύπτουν από εκταφές ή βιολογικά υλικά σε σήψη, ώστε να προσδιοριστούν τυχόν φάρμακα ή ναρκωτικά.

Στο «μικροσκόπιο» η ανταλλαγή μηνυμάτων

Συνομιλίες της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα «Μπαμ», αποτελούν στοιχείο της δικογραφίας, καθώς σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό, βρίσκονται πλέον στα χέρια της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια των Αρχών υπάρχουν 810 μηνύματα (SMS) που έχει ανταλλάξει το ζευγάρι το χρονικό διάστημα πριν και μετά την πρώτη ανακοπή της 9χρονης Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο» και τη μεταφορά της στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο (δηλαδή από τις 5/4/2021 μέχρι και τις 15/4/2021).

Παράλληλα, στη διάθεση της ανακρίτριας, αναφέρει η εφημερίδα «Μπαμ», βρίσκονται και 3.919 μηνύματα μέσω Viber που αντάλλαξε το ζευγάρι από τις 29 Ιανουαρίου 2019, δηλαδή πριν από τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας, μέχρι και τις 6 Απριλίου 2021, λίγες ημέρες πριν από την ανακοπή της Τζωρτζίνας.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από το μήνυμα που έστειλε η Ρούλα Πισπιρίγκου στον Μάνο Δασκαλάκη το μεσημέρι της 6ης Απριλίου 2021, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα δώσει τέλος στη ζωή της, γράφοντας: «Να μου προσέχεις το παιδί και να θυμάσαι ότι σε αγαπάω πολύ».

Ο Μάνος Δασκαλάκης της απαντά:

«Το παιδί πού είναι;… Αν κάνεις καμιά μ*** θα γίνει της π***. Τους παίρνω όλους τηλέφωνο και την αστυνομία τώρα… Θα γίνει της π***… Παίρνω τη μάνα σου… Το βράδυ θα πάω να πάρω το παιδί από το χωριό και μην τολμήσεις να μας ξαναενοχλήσεις, κάνε ότι γουστάρεις… Αμα έχεις ενοχές τράβα αυτοκτόνα…»!

Και συνεχίζει ο 30χρονος: «Δεν θα μας κάνεις όλους μ*** εσύ με το έτσι θέλω… Δεν είσαι καλά και ποτέ δεν ήσουν. Απόδειξέ το με αυτή την κίνηση… Το έχεις ξανακάνει άλλες δύο φορές, δεν σε φοβάμαι».

Για να καταλήξει ανάμεσα στην υπόλοιπη στοιχομυθία να γράψει στην εν διαστάσει σύζυγό του:

«Για να αυτοκτονήσεις πάει να πει ότι δεν πας καλά γενικά δεν θα με ρίξει κανένας ευθύνες… Δεν έχω σκοπό να σε ξεφτιλίσω άλλο, γύρνα στο παιδί… Ότι έκανες, έκανες, ότι έκανα, έκανα… Γύρνα στο παιδί γιατί χρειάζεται τη μάνα του…».

Και προσθέτει (έχοντας ήδη χάσει δύο παιδιά): «Κάθε φορά που χωρίζουμε θα έχουμε μία απώλεια δηλαδή, σύνελθε».

Σύμφωνα με τον Πέτρο Κουσουλό, ο Μάνος Δασκαλάκης δικαιολόγησε αυτή τη φράση λέγοντας ότι εννοεί τον θάνατο της Ίριδας και την υποτιθέμενη απώλεια της Ρούλας Πισπιρίγκου που απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Αποκαλυπτικοί είναι σύμφωνα με την τηλεόραση του star και οι συνομιλίες της Ρούλας Πισπιρίγκου με την αδερφή της, Δήμητρα, λίγο μετά τον θάνατο της Ίριδας.

Η μητέρα των τριών παιδιών φέρεται να απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει και ήταν σε έντονη αντιπαράθεση με την αδερφή της.

Στις 6 Απριλίου το πρωί είχαν ανταλλάξει τα εξής μηνύματα:

Ρούλα: «Άμα έχεις ενοχές τράβα αυτοκτόνα. Από χθες μου στέλνεις να πεθάνω. Να σας δείξει τα μηνύματα και τώρα πάει στο Τμήμα λέει. Δεν ξέρω τι θα γίνει μόνο να προσέχετε το παιδί.

Δήμητρα: «Σήκω το τηλέφωνο, θα σε πάρει ο διάολος. Τα έχεις κάνει @@@. Αντί να σκεφτείς ότι έχεις χάσει τα παιδιά σου και έχεις άλλο ένα που καίγεται για σένα, λες @@@. Τσακίσου και σήκωσέ το. Μίλησα με τον Μάνο… και πολύ καλά θα κάνει να στο πάρει το παιδί. Το παιδί σου πλαντάζει μήπως πεθάνεις και εσύ στέλνεις μηνύματα σαν τις παλιο@@@. Σήκωσε το τώρα και άσε τις απειλές»

Ρούλα: «Να του τα δώσετε. Και να της πεις ότι η μαμά την αγαπάει πολύ. Και να μην τον απειλείτε».

Δήμητρα: «Σήκωσέ το τώρα. Και μετά αυτοκτόνα. Αν δεν το σηκώσεις θα πάρω τον εισαγγελέα και θα σας καταγγείλω και τους δύο και θα πάει σε ίδρυμα το παιδί… Αν αυτό θες για το παιδί σου, ντροπή σου που είσαι μάνα».

Ρούλα: «Ντροπή μου εμένα που είμαι μάνα; Αυτουνού όχι ντροπή που μας παρατάει με δύο παιδιά πεθαμένα».

Στις 6 Απριλίου στις 18:24 η Ρούλα ανταλλάσσει ξανά μηνύματα με τη Δήμητρα:

Ρούλα: «Λοιπόν για κλείσε να πάρω τον δικηγόρο να δούμε, δεν κατάλαβα να με ψάχνει η αστυνομία για ποιο λόγο; Δεν είμαι ανήλικη».

Δήμητρα: «Ρε έλα να μιλήσουμε να τελειώνουμε θα μπλέξουμε…Θα μείνεις μόνη σου, αυτό θες; Ή θες να πεθάνεις; Έθαψες δύο παιδιά γ@@@ το κεφάλι σου.

Ρούλα «Εγώ δεν είπα πουθενά να πεθάνω, δεν ξέρω τι λέτε ή τι λέει ο Μάνος και τον ακούτε κιόλας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ