ΕΛΛΑΔΑ

Στάσεις εργασίας σε ΜΜΜ και νοσοκομεία - Ποιες ώρες είναι ακινητοποιημένα μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ

Στάσεις εργασίας σε ΜΜΜ και νοσοκομεία - Ποιες ώρες είναι ακινητοποιημένα μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ
Τα Σωματεία Εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς θα συμμετέχουν στη στάση εργασίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας INTIME

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Τρίτη οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ αλλά και οι γιατροί και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, τα ΜΜΜ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα εργασίας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης καθώς τα Σωματεία Εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν στη στάση εργασίας που κήρυξε, για σήμερα το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.

Επίσης καλούν όλους τους εργαζόμενους στην προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη, που θα γίνει στις 9:30 το πρωί, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47- 49), δηλώνοντας πως «οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν την εφαρμογή αυτών των αντισυνταγματικών, αντιδημοκρατικών διατάξεων και ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι ν' ακυρωθεί ο αντεργατικός νόμος».

Στάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών

Εξάλλου, στάση εργασίας 11πμ-3μμ και συγκέντρωση στις 11:30 πμ στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή, προγραμματίζουν για αύριο Τρίτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι Ομοσπονδίες απορρίπτουν στο σύνολό του το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ που στοχεύει, όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ, «στο ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα των κρατικών δαπανών για την υγεία του λαού, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας».

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί «πλήρη ανάπτυξη ενός κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος υγείας και ΠΦΥ, με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Με πλήρη στελέχωση με μόνιμους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό».

Απόσυρση του νομοσχεδίου ζητά και η ΠΟΕΔΗΝ και διεκδικεί μεταξύ άλλων, ισχυρή Δημόσια Υγεία, άρση αναστολών εργασίας, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, ουσιαστική αύξηση στους μισθούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ