ΕΛΛΑΔΑ

Αναβολή πήραν οι γονείς της μικρής Μαρίας

Αναβολή πήραν οι γονείς της μικρής Μαρίας

Αναβολή για τις 16 Ιουνίου πήραν οι γονείς της μικρής Μαρίας, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένο να περάσουν σήμερα από το Αυτόφωρο Μονομελές.

Οι γονείς δεν παρέστησαν οι ίδιοι, αλλά εκπροσωπήθηκαν από το δικηγόρο τους.

Στο μεταξύ, άμεσα πρόκειται να επισκεφτεί κοινωνικός λειτουργός το σπίτι, ενδεχομένως και σήμερα προκειμένου να ελέγξει την υποδομή και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά και γενικότερα το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά.

Η μικρή Μαρία παραμένει στο Παίδων με συγγενείς, ενώ και οι γονείς της την επισκέπτονται συχνά και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Η Αστυνομία αποκλείει βάσει των μέχρι σήμερα ερευνών της το σενάριο της απαγωγής για το οποίο επιμένουν οι γονείς από την πρώτη στιγμή.

Οι γονείς της Μαρίας αντιμετωπίζουν την κατηγορίας της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο με δόλο ενώ οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι πίσω από την 20ωρη εξαφάνιση της τετράχρονης βρίσκεται κύκλωμα εμπορίας παιδιών και οργάνων.

Η κατάθεση του αστυνομικού που μίλησε πρώτος με την 4χρονη

Σοκαρισμένη, ταλαιπωρημένη και φοβισμένη ήταν η μικρή Μαρία, όπως είπε στην κατάθεσή του ο Αστυνομικός που της μίλησε πρώτος."Η ανήλικη ήταν εμφανώς σοκαρισμένη από το γεγονός καθότι περιπλανιόταν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και τη νύχτα στο δάσος και ανέφερε κάποια στιγμή ότι κοιμήθηκε κάτω από τα δέντρα σε κάτι κλαδιά", είπε σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός που της μίλησε πρώτος.

Η μικρή Μαρία επανέλαβε πολλές φορές στους αστυνομικούς, ότι την άφησε η μητέρα της και ότι εκείνη την έψαχνε φοβισμένη και τη φώναζε.

"Επανέλαβε πολλές φορές ότι την άφησε η μητέρα της και ότι εκείνη την έψαχνε φοβισμένη και τη φώναζε, αλλά δεν ήταν πουθενά. Τη ρώτησα αν άκουσε κανέναν να τη φωνάζει ή αν είδε κάποιον να την ψάχνει και μου είπε πως όχι. Τη ρώτησα επανειλημμένα αν η ίδια από μόνη της διέφυγε την προσοχή των γονιών της και χάθηκε στο δάσος αλλά εκείνη επέμενε ότι την άφησε η μητέρα της", λέει στην κατάθεσή του ο αστυνομικός περιγράφοντας τον τρόπο που εξαφανίσθηκε.

Άλλος αστυνομικός, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα τόσο στο δάσος όσο και στην περιοχή που βρέθηκε η μικρούλα, είπε ότι, «δεν εντοπίστηκαν ευρήματα όπως ρούχα, χαρτομάντιλα, υπολείμματα τροφών ή πλαστικών μπουκαλιών νερού».

Μετά την απουσία της από το σπίτι της την Κυριακή του Πάσχα κοιμήθηκε πάνω σε μερικά κλαδιά.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος των γονιών της, η μικρούλα Μαρία περιπλανήθηκε μόνο του δίχως τροφή ή νερό για τουλάχιστον 20 ώρες, μέχρι την εντοπίσουν περιστατικοί στη Λεωφόρο Αθηνών.

Ti είπε ο ψυχολόγος της Αστυνομίας

Στη δικογραφία, μεταξύ άλλων μαρτυρικών καταθέσεων, περιλαμβάνεται και αυτή του ψυχολόγου, αστυνόμου Α' Ειδικών Καθηκόντων, που εξέτασε το παιδί αμέσως μόλις εντοπίστηκε και συζήτησε μαζί του.

Ο ψυχολόγος αναφέρει ότι πριν βρεθεί η Μαρία μίλησε και με τον 5χρονο αδελφό της χωρίς ωστόσο να μπορέσει να εξάγει ασφαλές συμπέρασμα για τις συνθήκες εξαφάνισης της 4χρονης. Για τη Μαρία ο ψυχολόγος τονίζει πως ήταν «εμφανώς σοκαρισμένη», ότι επαναλάμβανε πως «την άφησε η μαμά της και ότι εκείνη την έψαχνε φοβισμένη και την φώναζε αλλά δεν ήταν πουθενά» και ότι «δεν συνάντησε κανέναν στο δάσος».

Ο ψυχολόγος της Αστυνομίας καταλήγει πως λόγω της πολύ μικρής ηλικίας του παιδιού δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί αν η περιγραφή του για την εξαφάνιση του είναι «ακριβής και πραγματική» ενώ τονίζει πως χρειάζεται να διενεργηθεί περαιτέρω εξέταση τόσο για τις συνθήκες που χάθηκε το κοριτσάκι όσο και γενικότερα για τη «δυναμική και τις σχέσεις της οικογένειας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ