ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: 30χρονος κατηγορείται ότι απέσπασε με εκβιασμό από ιερέα 20.000 ευρώ

Ρόδος: 30χρονος κατηγορείται ότι απέσπασε με εκβιασμό από ιερέα 20.000 ευρώ
Ενώπιον της δικαιοσύνης ένας 30χρονος από τη Λάρισα ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Ένας κάτοικος από τη Λάρισα κατηγορείται πως εκβίαζε έναν ιερέα σε ακριτικό νησί και παραπέμφθηκε σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται πως το διάστημα από 3 Απριλίου 2018 έως 6 Ιουλίου 2020 εξανάγκασε τον ιερέα, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, να του καταβάλει περίπου 20.000 ευρώ υπό την απειλή ότι θα δημοσίευε στο διαδίκτυο φωτογραφίες του.

Ο ιερέας είχε γνωρίσει το έτος 2012 τον 30χρονο κατηγορούμενο στο νησί το οποίο επισκεπτόταν σε διάφορες εορτές για να πουλά εικόνες και διάφορα εκκλησιαστικά είδη, αναφέρει η Δημοκρατική.

Μετά την γνωριμία τους επικοινώνησε μαζί του, όπως κατήγγειλε ο ιερέας, και του είπε ότι έχει φωτογραφίες του, χωρίς να προσδιορίζει τι απεικονίζουν κι ότι αν δεν του κατέβαλλε αρχικά το ποσό των 100 ευρώ θα τις δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο.

Ο ιερέας φέρεται να φοβήθηκε από άγνοια για το τι μπορεί να κάνει κάποιος με τις φωτογραφίες του και του κατέβαλε το ποσό σε λογαριασμό που του υπέδειξε σε τράπεζα. Ισχυρίστηκε δε ότι επικοινωνούσε μαζί του κάθε δύο μήνες και του ζητούσε χρήματα και σε άλλους λογαριασμούς και με άλλον δικαιούχο.

Συνολικά όπως είπε του κατέβαλε περίπου 20.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται ισχυριζόμενος πως επρόκειτο για άτοκο δάνειο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ