ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Οι γονείς της ανήλικης επέμεναν να υπάρξει σχέση» κατέθεσε η μητέρα του

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Οι γονείς της ανήλικης επέμεναν να υπάρξει σχέση» κατέθεσε η μητέρα του
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Μαΐου INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Με την κατάθεση της μητέρας του πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας, που κατηγορείται για το βιασμό ανήλικης αθλήτριάς του πριν από 11 χρόνια συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης.

Η μάρτυρας ευθυγραμμισμένη με την υπερασπιστική γραμμή του γιου της υποστήριξε πως οι ίδιοι οι γονείς της 12χρονης τότε Αμαλίας, ήταν αυτοί που επέμεναν να υπάρξει σχέση ανάμεσα στην κόρη τους και τον προπονητή. Μάλιστα, τόνισε πως οι δύο τους λογοδόθηκαν τον Ιανουάριο του 2013, στο πατρικό του κατηγορούμενου, όπου βρίσκονταν και οι δύο οικογένειες για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά.

«Η μητέρα της Αμαλίας μου έλεγε συνεχώς πόσο καλό παιδί είναι ο γιος μου και πόσο καλός γαμπρός θα ήταν. Εγώ της έλεγα ότι είναι ανήλικη και αυτή έλεγε ότι δεν πειράζει. Την Πρωτοχρονιά του 2013, ο γιος μου είπε ότι οι σχέσεις του με συνομήλικες ήταν αποτυχημένες, ότι οι γυναίκες είναι πολύ ελεύθερες τώρα, ενώ με την Αμαλία, όταν γίνει 16 χρονών, θα μπορούμε να κάνουμε οικογένεια, ταιριάζουμε και είμαστε στον ίδιο χώρο. Δεν μου άρεσε που ήταν ανήλικοι, αλλά αφού ήθελαν τα παιδιά...»

Η μητέρα του κατηγορούμενου υποστήριξε στη συνέχεια πως η Αμαλία κατήγγειλε το γιο της, προκειμένου η οικογένεια να στραφεί ερωτικά στον επόμενο προπονητή της κόρης της, ενώ πρόσθεσε πως οι μάρτυρες της υπόθεσης δέχονται απειλές.

Μάρτυρας: Πιστεύω ότι κάτι άλλο υπάρχει από πίσω αλλά φοβάμαι να το πω.

Πρόεδρος: Τι φοβάστε;

Μάρτυρας: Δεν θέλω να πω

Εισαγγελέας: Ο γιος σας απειλείται με πολυετή κάθειρξη και εσείς δεν θέλετε να πείτε; Είστε η μάνα του και δεν είστε διατεθειμένη να κάνετε τα πάντα για να αποδείξετε την αθωότητά του;

Μάρτυρας: Θα έρθουν οι μάρτυρες

Εισαγγελέας: Οι μάρτυρες δεν φοβήθηκαν και πήγαν στον ανακριτή.

Μάρτυρας: Προσπαθούσαν να πάρουν χρήματα με κάποιους τρόπους, ζητάνε αποζημιώσεις...

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο επόμενος προπονητής της Αμαλίας, ο οποίος ανέφερε πως είχε ακούσει φήμες πως η Αμαλία ήταν ερωτευμένη με τον κατηγορούμενο αλλά όχι για σχέση μεταξύ των δύο.

Εισαγγελέας: Υπήρχε ζήλεια από τους άλλους γονείς για την Αμαλία?

Μάρτυρας: Είχαν γίνει κάποια αρνητικά σχόλια μετά τις διακρίσεις που είχε κάνει.

Εισαγγελέας: Για ποιο λόγο;

Μάρτυρας: Υπήρξαν περιπτώσεις που αντί να ρωτάνε για τα παιδιά τους, έρχονταν να ρωτήσουν για ποιο λόγο είχε επιτυχία η Αμαλία. Μετά από ένα σημείο, άρχισε να γίνεται πολύ κακό το κλίμα στον όμιλο... γενικά μείωναν την προσπάθεια του παιδιού. Σαν να έβλεπες ένα πόλεμο σε εισαγωγικά...

Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια ξέσπασε σε κλάματα όταν έθεσε ερωτήσεις στο μάρτυρα, με τους αστυνομικούς να τον συνοδεύουν για λίγη ώρα εκτός αίθουσας.

Κατηγορούμενος: Τον Σεπτέμβρη του 2013 ήδη ένα χρόνο ήταν ήδη αθλήτρια σου η Αμαλία. Παραθαλάσσιο μαγαζί (...) έχεις πάει ποτέ εκεί για ποτό με την Αμαλία;

Μάρτυρας: Όχι

Κατηγορούμενος: Η Αμαλία φορούσε κίτρινο μπλουζάκι και καφέ παντελόνι. Καθόσουν στο βάθος συνέχεια την πισίνα μέσα. Ισχύει;

Μάρτυρας: Όχι

Κατηγορούμενος: Είσαι ψεύτης! Μπήκες ανάμεσα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ