ΕΛΛΑΔΑ

Άρειος Πάγος: Σε ποιους χορηγείται το επίδομα πληροφορικής

Άρειος Πάγος: Σε ποιους χορηγείται το επίδομα πληροφορικής
INTIME / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το επίδομα πληροφορικής χορηγείται μόνο στους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα (που απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου), οι οποίοι ανήκουν οργανικά σε κλάδους πληροφορικής και εργάζονται κατά πλήρες ωράριο.

Αυτό αποφάσισε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, κρίνοντας αντίθετα ότι το εν λόγω επίμαχο επίδομα δεν το δικαιούνται οι υπάλληλοι, οι οποίοι απλώς χρησιμοποιούν κατά την παροχή της εργασίας τους ηλεκτρονικό υπολογιστή (Η/Υ) λόγω της τεχνολογικής προόδου, όπως παλαιότερα χρησιμοποιούσαν τη γραφομηχανή ή την αριθμομηχανή.

Σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες ότι το επίδομα πληροφορικής προβλέπεται για τους ειδικευμένους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που ανήκουν οργανικά σε κλάδους πληροφορικής, υπηρετούν κατά πλήρες ωράριο σε νομοθετημένες υπηρεσίες, διευθύνσεις, τμήματα ή κέντρα πληροφορικής και κατέχουν τα προσόντα που ορίζονται στο Π.Δ. 194/1988, για όσο διάστημα απασχολούνται πλήρως και αποκλειστικά στις υπηρεσίες για τις οποίες έχει προβλεφθεί η ειδική θέση, ενώ προβλέπεται ρητά ότι αυτό δεν καταβάλλεται σε άλλες ειδικότητες, όπως στους υπαλλήλους που είναι απλοί χρήστες Η/Υ.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αφορά 34 εργαζόμενους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ