ΕΛΛΑΔΑ

Μονεμβασιά: Στο ψυχιατρείο κρατουμένων ο 52χρονος αντί για τις φυλακές Κορυδαλλού

Μονεμβασιά: Στο ψυχιατρείο κρατουμένων ο 52χρονος αντί για τις φυλακές Κορυδαλλού
Θα διενεργηθούν τόσο ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, όσο και τοξικολογικές εξετάσεις ΙΝΤΙΜΕ

Στο ψυχιατρείο κρατουμένων οδηγήθηκε ο 52χρονος από τη Μονεμβασιά που σκότωσε δύο ηλικιωμένους με το όχημά του το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας σε ανακοίνωσή του:

«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την απόλυτη ικανοποίηση των αιτημάτων του κου Κούγια προς την κα ανακρίτρια Σπάρτης, όπου ο κος Κούγιας ζήτησε αντί της κρατήσεώς του στις φυλακές, όπως θα συνέβαινε σ’ έναν υγιή ψυχιατρικά δράστη, την παραμονή του, αντί των φυλακών, σε ψυχιατρείο, όπου και θα διενεργηθούν τόσο ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, όσο και τοξικολογικές εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί το ακραίο ψυχωτικό επεισόδιο, το οποίο υπέστη ο δράστης, είτε εξαιτίας της χορηγήσεως επί 25 ημερών μεγάλων ποσοτήτων κορτιζόνης από γιατρό της περιοχής, είτε λόγω της κληρονομικής διπολικής διαταραχής, από την οποίαν πάσχει από 30ετιας η ηλικιωμένη μητέρα του, ανίατη ψυχιατρική πάθηση, η οποία εκδηλώθηκε σ’ αυτήν σε ίδια ηλικία με τον δράστη».

Υπενθυμίζεται πως ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή.

Στην απολογία του φέρεται να υποστήριξε ότι δεν θυμάμαι τίποτα για το περιστατικό.

«Τη Μεγάλη Παρασκευή, άρχισα να έχω προβλήματα με τη μέση μου. Άρχισα θεραπεία με κορτιζόνη. Στην αρχή ένιωθα καλά. Δύο ημέρες πριν το περιστατικό ένιωσα περίεργα, ένιωσα ότι έσπαγε το μυαλό μου. Δεν μπορούσα να φερθώ φυσιολογικά. Δεν θυμάμαι τίποτα. Φίλοι μου είπαν ότι σε εστιατόριο που βρισκόμουν, φερόμουν αλλοπρόσαλλα», φέρεται να είπε.

Τι αναφέρουν οι αστυνομικοί στη δικογραφία

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί περιέγραψαν με λεπτομέρεια με όχι μόνο τον τρόπο που ο οδηγός του οχήματος παρέσυρε και άφησε αιμόφυρτους τους δυο άνδρες που επέβαιναν στη μηχανή στη Μονεμβασιά αλλά και πώς επέστρεψε στο σημείο της παράσυρση για να αποτελειώσει τα θύματα του.

Με μια συμπεριφορά αλλοπρόσαλλη και χωρίς καμία εξήγηση από τον κατηγορούμενο, στη δικογραφία οι αρχές αποτυπώνουν τα δραματικά λεπτά.

«(…) Ο κατηγορούμενος συνέχισε την πορεία του παρασύροντας κάτω από το όχημα αρχικά και τους δύο για μικρή απόσταση και ακολούθως τον οδηγό Δ.Μ για απόσταση περίπου 300m όπου έλαβε τέλος η παράσυρσή, με τον Δ.Ν να παραμένει επί του οδοστρώματος και τον οδηγό του αυτοκινήτου να συνεχίζει την πορεία του. Μετά από 15 λεπτά διήλθε εκ νέου από το σημείο με αντίθετη κατεύθυνση αυτή τη φορά κινούμενος επικίνδυνα με μεγάλη ταχύτητα αριστερά προς το σημείο που υπήρχε πεσμένος επί του οδοστρώματος ο Δ.Ν και ως άνω παθών γιατρός που επιχειρούσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες με έτερο άτομο και συνέχισε την πορεία του προς το σημείο σύγκρουσης όπου παρέσυρε πλαστικούς κώνους σήμανσης που είχαν τοποθετηθεί από την υπηρεσία για την εκτροπή της κυκλοφορίας και αποκλεισμό της οδού και ακολούθως παρέσυρε τον πεσμένο σε θέση ανάνηψης ανωτέρω συνεπιβάτη της μοτοσυκλέτας για απόσταση περίπου 200 m. Μετέπειτα συνέχισε την πορεία του χωρίς να συμμορφωθεί στο σήμα στάσης που του δόθηκε με την χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων από αστυνομικό που τον ακολουθούσε με δίκυκλη υπηρεσιακή μοτοσικλέτα. Πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς κινούμενος αριστερά δεξιά με κίνδυνο να εμβολίσει την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα και αναπτύσσοντας ταχύτητα απομακρύνθηκε και στάθμευσέ το όχημα του σε χώρο στάθμευσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος μέχρι την διέλευση από το σημείο του ανώτερου αστυνομικού όπως και εταίρου ακολουθώντας πορεία προς Μονεμβασιά διήλθε από την αριστερή πλευρά του σώματος του πεσμένου επί του οδοστρώματος Σ. Α πατώντας με τον οπίσθιο δεξιό τροχό το κεφάλι του. Συνέχισε την πορεία του προς το κέντρο της Μονεμβασιάς και επανήλθε σε αντίθετη κατεύθυνση. Περίπου 20m πριν τον πεσμένο επί του οδοστρώματος Σ.Α πραγματοποίησε στάση εκ νέου κίνησης του οχήματος και παρασύροντας ελαστικούς κώνους σήμανσης και δει πάνω από το σώμα του Σ.Α….»

«….Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν με αποκαλυπτικό τρόπο στους αστυνομικούς τα όσα είδαν να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους προκαλώντας σοκ.


Έκανε ελιγμό και πέρασε αριστερά από τον τραυματία με μικρή ταχύτητα ενώ επιστρέφοντας στο ρεύμα κυκλοφορίας του με την πίσω δεξιά ρόδα πάτησε το κεφάλι του τραυματία.


Περνώντας δίπλα μου διέκρινα καθαρά τον οδηγό του αυτοκινήτου ο οποίος ήταν ο Κ.Π και ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο. Εν συνέχεια κατευθύνθηκε προς την πλατεία και επέστρεψε.


Σταμάτησε γύρω στα 20m πριν τον τραυματία έβαλε πρώτη ταχύτητα και σπινάροντάς πέρασε πάνω από τον κώνο της αστυνομίας και τον τραυματία, αποτελειώνοντάς τον κυριολεκτικά…»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ